Your message has been sent, you will be contacted soon
Revista Armonii Culturale

Call Me Now!

Închide
Prima pagină » Fără categorie » FLORIN T. ROMAN – Pamflet de urgenţă

FLORIN T. ROMAN – Pamflet de urgenţă

(Precizare: După cum arată şi titlul, aceste rânduri constituie un pamflet. Orice asemănare cu realitatea e pur întâmplătoare.)

 

Se spune că odată, demult, într-o ţară îndepărtată, erau două găşti mari de tâlhari care se luptau între ele în „televiziuni” şi în „postări FB” pentru a pune mâna pe tot aurul din ţară. Nu acceptau niciunii să împartă aurul cu ceilalţi. Fiecare gaşcă ar fi vrut întreaga cantitate de aur numai pentru ea.
Se mai spune că oamenii cinstiţi din acea ţară s-au rugat mult şi cu putere lui Dumnezeu să-i scape de cele două găşti de tâlhari, şi, la un moment dat, făcându-i-se milă de acei oameni cinstiţi, Dumnezeu a coborât în ţara respectivă, pe un munte jefuit de păduri, şi a emis, seara, târziu, o ordonanţă de urgenţă, prin care a abrogat aplicarea faţă de fiecare dintre membrii celor două găşti a versetului 43 din cap.23 al Evangheliei după Luca: „Şi IIsus i-a zis: Adevărat grăiesc ţie, astăzi vei fi cu Mine în rai”.
Tâlharii din prima gaşcă au strigat: -Doamne, noi am făcut şi lucruri bune în această ţară! De ce nu ne mai primeşti în rai?
Dar Dumnezeu le-a răspuns: -Ce să vă fac? Aveţi ghinion!
Apoi, tâlharii din cea de-a doua gaşcă au strigat şi ei, înspăimântaţi:
-Doamne, abrogă ordonanţa! Te rugăm! N-o să mai furăm niciodată!
Ce să facem ca să ne ierţi?
Dar Dumnezeu le-a răspuns şi lor: -Din păcate, e prea târziu. Altă întrebare!

 

FLORIN T. ROMAN,
artist,
ziua vesel, noaptea trist.