Your message has been sent, you will be contacted soon
Revista Armonii Culturale

Call Me Now!

Închide
Prima pagină » Fără categorie » MIHAI CABA: OMAGIU LUI ALECU RUSSO

MIHAI CABA: OMAGIU LUI ALECU RUSSO

Duminica, 5 februarie, danganul clopotului din turnul Bisericii Barboi a sunat prelung si ademenitor pentru enoriasii bisericii, dar si pentru acei ieseni care au dorit sa vina cu inchinaciune la mormantul aflat în pronausul bisericii a lui Alecu Russo, scriitor de seama si infocat revolutionar      pas´optist , care a cantat, ca nimeni altul (dupa cum spune si N.Iorga), tara lui draga – Romania – si a luptat pentru faurirea ei, pentru a-i aduce omagiul binemeritat la implinirea celor 158 de ani de la trecerea lui in Vesnicie.
Si, intr-adevar, biserica Barboi s-a umplut de lume, iar printre participanti am surprins si prezenta unor personalitati iesene de „prima mana”, intre care, acad. Al. Zub, poetul Horia Zilieru, scriitorii, Casian Maria Spiridon, Lucian Vasiliu, Liviu Papuc, Liviu Apetroaie, Valentin Talpalaru ş.a.
Slujba de pomenire a lui Alecu Russo, savarsita de un sobor de preoti, in frunte cu pr.protopop, C-tin Andrei, parohul bisericii a fost una inaltatoare in spirit, fiind cea dedicata Eroilor Neamului. Sustinuta si de corul „Aletheia” al Bisericii Barboi, cantul „vesnica pomenire” a reverberat puternic in sufletele numerosilor participanti, iar la inima lor au mers cuvintele calde omagiale rostite de parintele C-tin Andrei, acad. Alexandru Zub, Casian Maria Spiridon, presedinte al USR – fil. Iasi şi scriitoarea Livia Ciuperca, enoriasa si principala organizatoare a acestei manifestari de traditie ieseana.
Distinse si meritate felicitari, stimata doamna Livia Ciuperca!
Cu toata admiratia, Mihai Caba
In atasamente am surprins cate ceva din aceasta manifestare de omagiere a lui Alecu Russo.