Your message has been sent, you will be contacted soon
Revista Armonii Culturale

Call Me Now!

Închide
Prima pagină » EVENIMENT » Charles Aznavour,cel mai boem si cel mai important cantaret de variété al secolului al XX-lea, s-a dus sa cante in Ceruri !

Charles Aznavour,cel mai boem si cel mai important cantaret de variété al secolului al XX-lea, s-a dus sa cante in Ceruri !

by MARIN MIHAI (Spania)//Legendarul cantaret Charles Aznavour s-a stins din viata la 94 de ani, la domicilul sau din Alpilles (in sudul Frantei), dupa ce revenise  dintr-un turneu in Japonia si isi anulase mai multe concerte din pricina bratului fracturat dupa o cadere.

Cu timbrul sau inconfundabil ,cu hiturile ´´La Mamma´´, ´´La Bohème´´ sau  ´´What makes a man´´, el  a traversat epoci , generatii si frontiere, devenind unul dintre cei mai iubiti cantareti din Franta ,dar  si din lume.

Charles Aznavour  avut un repertoriu ce cuprinde 1200 de cantece  interpretate in 7 limbi internationale si a inregistrat 294 de albume. A sustinut concerte  in 94 de tari  si a vandut peste 100 milioane de discuri in toata lumea .
Totodata, a activat cu succes nu doar in muzica ,ci si in cinematografie, jucand in 80 de filme,alaturi de actori renumiti.
 
In 2017,in semn de apreciere a  prestigiosei sale cariere artistice, starul francez (de origine armeana ) primeste o stea pe  ´´Walk of Fame´´ la  Hollywood (SUA).
 
Slagarele lui au fost preluate si cantate de nume la fel de mari ale muzicii :  Elton John, Bob Dylan, Plácido Domingo, Céline Dion, Julio Iglesias, Edith Piaf, Liza Minnelli si Ray Charles.
 
Charles Aznavour  a avut o viata privata discreta, a fost casatorit de 3 ori, a avut 6 copii, dintre care 3 cu Ulla, ultima sa sotie .
 
Duminica- seara spre luni, Charles Aznavour ,cel mai important cantaret de variété al secolului al XX-lea,asa cum  in 1988 l-a desemnat CNN si The Times ,s-a dus sa cante in Ceruri …
 

MARIN MIHAI (SPANIA)

Etichete:

Despre Marin MIHAI

ESPAÑA, http://mihaimarin.wordpress.com