Your message has been sent, you will be contacted soon
Revista Armonii Culturale

Call Me Now!

Închide
Prima pagină » INTERVIU » De vorba cu doamna Mariana Zorița Turda!- Interviu:Ciobanu Alexandru-Eusebiu

De vorba cu doamna Mariana Zorița Turda!- Interviu:Ciobanu Alexandru-Eusebiu

S-a născut în Turda la 14 decembrie  1957 . A urmat școala generală nr.6 pe atunci actuala Avram Iancu din Turda, județul  Cluj  ! Având în vedere că făcea parte dintr-o  familie modestă de muncitori și trăind în epoca de aur  a comunismului,care nu te lasa  nici să mori ,nici să trăiești…studiile dumneaei au rămas neterminate ! O parte a liceului a facut-o la Iași la un liceu special cu profil , mecanică fină ,unde la întâlnit pe minunatul profesor Tiberiu Honciuc care a inițiat-o în arta scrisului ! Tot datorită lui a luat parte la mai multe  sesiuni ale cenaclului Junimea din casa pogor ,cunoscând mai multe personalități ale vremii cum ar fi dl.Ion Mânzatu !
Apoi timp de doi ani îti petrecea orele între cenaclu și școală !
În 1976 se  căsătoreste și întrerup legătura cu literatura ,revenind abea după  20 de ani,la început foarte timid deși poezia a fost marea ei dragoste dintotdeauna ! În 2002 pleca în Italia unde avea 3 copii din cei 4 și abea prin 2012 încep să  scrie cu adevărat!

 

  •      Reporter: Ce ne puteți spune despre dvs?

Sunt un om modest  ,autodidact,iubitor de frumos  și în special iubesc oamenii !

 

 

  • Reporter: Ce înseamnă pentru dvs poezia?

Cred că poezia este însăși viața, fără să scriu nu cred că viața mea ar fi împlinită !

 

  • Reporter: Ce ne puteți spune despre primul debut literar?

Prima mea poezie am citit-o la cenaclul Junimea din Iași, ,cu vreo 45 de ani în urmă,a fost ceva…pe care nu prea poți descrie ,a fost mulțumire,emoție și pot spune surpriză ,un amestec de sentimente nemaipomenite ! Apoi apariția în prima antologie …a fost mulțumire, recunoștință și o mare bucurie!

 

  • Reporter- Câteva cuvinte pentru cititorii noștri?

-În primul rând vreau să le mulțumesc pentru sprijinul pe care îl simt din partea tuturor celor care apreciază  umilele mele versuri facându-mă să îi simt mereu aproape ! Apoi… vreau să le transmit că oricum ne este viața,cu bucurii și greutăți ,este frumoasă și există întotdeauna un motiv de fericire ! Vreau să le mai spun că îi iubesc și dacă sunt triști ,sau veseli nu contează, să citească poezia,ea le va da alinarea sufletului !

  • Reporter:Un mesaj către iubitori de poezie?

-Scrieți domnii mei,să nu vă poată nimeni și nimic oprii din mânuire condeiului și muza să vă fie mereu aproape !

 

  • Reporter: Va mulțumesc frumos!
    – Și eu același gând , onorată!