Your message has been sent, you will be contacted soon
Revista Armonii Culturale

Call Me Now!

Închide
Prima pagină » COMUNICATE PRESA » Relațiile de cuplu și sexualitatea dezbătute la Prima Conferință Națională de Psihoterapie Experiențială și Hipnoterapie din România

Relațiile de cuplu și sexualitatea dezbătute la Prima Conferință Națională de Psihoterapie Experiențială și Hipnoterapie din România

Asociaţia de Psihoterapie Experienţială şi Hipnoterapie (APEH), în colaborare cu Universitatea Transilvania din Braşov (Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei), sub egida Colegiului Psihologilor din România, organizează Prima Conferinţă Naţională de Psihoterapie Experienţială şi Hipnoterapie pe tema: Dezvoltare, cuplu, sexualitate.

Evenimentul științific va avea loc, în perioada 30-31 mai 2015, în Aula Magna a universității brașovene, iar programul include atât prezentări de lucrări și postere, cât și workshop-uri și prezentări de cărţi, din sfera temei dezbătute. La conferința națională se vor reuni atât specialişti consacraţi, cât şi colegi aflaţi la început de carieră, studenţi, cadre didactice şi personalităţi marcante. Manifestarea științifică se desfășoară pe trei secțiuni, anume: Psihoterapie, Psihologie clinică și Studenți.

Un moment mult așteptat va fi marcat de conf. univ. dr. Vasile Mihăescu, cunoscut opiniei publice drept “Bebe Sexologul”, membru al comitetului științific, prin valențele oferite de prezentarea cărților sale publicate la Editura Polirom: „A face dragoste aproape perfect” și „Corp, sexualitate și psihoterapie”, din 2014 și cea de a treia, apărută în aprilie 2015 și care se găsește deja în librării: „Cuplul conjugal ori la bal, ori la spital”.

BEBE            “Considerăm că tema aleasă pentru această primă conferință este  de bun augur atât pentru specialiști, cât mai ales pentru publicul larg,  întrucât rapoartele privind relațiile de cuplu și sexualitatea nu arată  prea bine în țara noastră. INS-ul ne-a avertizat că peste 35.000 de  cupluri au divorțat în 2013, cu 13% mai mulți față de anul 2012, ceea ce  ar trebui să ne pună un real semn de întrebare. Totodată, Eurostat ne spune că rata fertilității în România este de 1,41 copii per femeie, sub media U.E., de 1,55, ceea ce ne îndreptățește să credem că nu există numai cauze medicale în acest fenomen, ci de cele mai multe ori, la proliferarea lui, concură și cauzele psihosociale”, declară conferențiarul Bebe Mihăescu, fondatorul Asociaţia de Psihoterapie Experienţială şi Hipnoterapie și unul dintre cei mai reputați sexologi din România.

În urma înscrierii la conferinţă se acordă diplomă de participare şi credite conform normelor Colegiului Psihologilor din România. Participanții la conferință care prezintă lucrare/poster pot opta pentru publicarea în volumul conferinței sau într-o revistă indexată în baze de date internaționale. Studenţii au acces liber pe bază de legitimaţie/carnet de student.

Cei interesați se mai pot înscrie la eveniment până la data de 20 mai 2015, pe website-ul oficial al Asociației, www.apeh.ro (la rubrica Evenimente).

 Persoană de contactDr. Vasile Mihăescu

0730.017.400

mihaescuv@yahoo.com
Transmite,Dr. Tănase Tasenţe

Director General

Plus Communication

 

Mihaela Forgaciu

0728.670.830

mihaela.forgaciu@yahoo.com


Etichete: