Your message has been sent, you will be contacted soon
Revista Armonii Culturale

Call Me Now!

Închide
Prima pagină » COMUNICATE PRESA » Festivalul naţional de creaţie literară „BOGDANIA”, Ediţia a IV-a, 2015 – s-a încheiat cu un real succes la Bucureşti

Festivalul naţional de creaţie literară „BOGDANIA”, Ediţia a IV-a, 2015 – s-a încheiat cu un real succes la Bucureşti

Festivalul naţional de creaţie literară „Bogdania”- organizat de ASOCIAŢIA CULTURAL-UMANITARĂ „BOGDANIA”, prin preşedintele său Ing. Ionel MARIN, în parteneriat cu Cenaclul scriitorilor ingineri din AGIR, sub conducerea Prof. univ. dr. ing. Nicolae VASILE, s-a încheiat  pe data de 16 iunie 2015, în capitala ţării, la Sediul AGIR din Bucureşti B-dul DACIA, nr. 26, prin Festivitatea de premiere a celor mai talentaţi participanţi în competiţie. Aşa cum preciza d-na Dr. Michaela Orescu, din Bucureşti :

„Festivalul BOGDANIA deşi iniţiat în judeţul Vrancea, la FOCŞANI de poetul Ionel MARIN, constituie ecoul naţional, adună sub faldurile sale, condeie din ţară şi străinătate, într-o cunună a valorilor româneşti, atât de invidiate, uneori contestate mai ales sub aspect istoric dar şi cultural, tocmai de către unii lipsiţi de istorie şi cultură proprie…

Un astfel de Festival ca cel organizat de Asociaţia cultural-umanitară „BOGDANIA” tinde să îmbrăţişeze mai ales pe creatorii tineri, pe care îi stimulează prin premii şi diplome, prin cuprinderea lor în paginile revistei de cultură Bogdania dar şi antologiei „Aripi spre zbor”, pregătind noi generaţii care vor duce mai departe flacăra tezaurului românesc”.

În competiţie s-au înscris în total 40 de concurenţi (din 23 judeţe ale ţării, din Bucureşti şi 3 tineri din Republica Moldova). Premianţii din acest an sunt:

Secţiunea POEZIE

 1. Premiul I -Prof. Perţi Elena-Mădălina, Timişoara
 2. Premiul II -Eleva Stana Diana Cristina, Ploieşti
 3. Premiul III -Băbălău Ion -Elev, Chişinău
 4. Menţiuni: -Şpac Mihai, Suceava

                               -Ionescu Adrian-Marius, Piteşti

Secţiunea Proză scurtă

 1. Premiul I -Eleva Pârvu Bianca-Andreea, Buzău
 2. Premiul II -Borcan Cristian, Călăraşi
 3. Premiul III -Eleva Marin Georgiana-Mădălina, Întorsătura Buzăului, jud. Covasna
 4. Menţiuni: – Elev Andrei Ov. Tudor, Bucureşti

                                -Studenta Cruţ Andreea, Vlăsineşti, jud. Botoşani

               Secţiunea Eseu

 1. Premiul I -Benea Lucia-Simona, Cluj
 2. Premiul II – Eleva Grigoriu Iuliana, com. Buneşti, jud. Vâlcea
 3. Premiul III -Elev Mandea Andrei, Galaţi

În acest an, pentru prima dată, Marele premiu este câştigat de un concurent din Moldova de dincolo de Prut, de domnişoara CIOBANU MARINA studentă la Facultatea de jurnalism din Chişinău. Evidenţiez seriozitatea şi onestitatea membrilor Juriului ediţiei a IV-a format din personalităţi ale culturii şi scriitori consacraţi:

 1. Prof. univ. Nicolae VASILE, scriitor, preşedintele Cenaclului „Literar Ing.” şi al juriului.
 2. Ionel MARIN, poet, preşedintele Asociaţiei cultural-umanitare Bogdania şi redactor şef al revistei de creaţie şi cultură Bogdania.
 3. Maria NICULESCU, poetă, membră a Ligii Scriitorilor Români.
 4. Vasile GROZA, poet, dramaturg, membru Uniunea Scriitorilor din România.
 5. Lucian GRUIA, scriitor, critic literar, membru al Uniunii Scriitorilor din România.

Evenimentul cultural s-a desfăşurat într-o ambianţă deosebită, de caldă prietenie.

S-au acordat şi numeroase Diplome de excelenţă şi premii din partea Asociaţiei Bogdania dar şi a revistei Bogdania. Aduc şi pe această cale mulţumiri Cenaclului „Literar Ing.”, în mod special Prof. univ. dr. ing. Nicolae VASILE, membrilor Juriului, toţi din Bucureşti, participanţilor, tuturor concurenţilor şi celor care sunt aproape de tinerii români talentaţi. Regret doar faptul că în acest an nu s-au înscris, în competiţia literară şi tineri din judeţul Vrancea. Îndemn tinerii să continue munca de creaţie pentru creşterea prestigiului românismului în lume.

Ing. Ionel MARIN