Your message has been sent, you will be contacted soon
Revista Armonii Culturale

Call Me Now!

Închide
Prima pagină » TRADIȚII » VINO, PĂRINTE BLÂND!… (SĂRBĂTORI FERICITE, TUTUROR PRIETENILOR FAMILIEI ARMONII CULTURALE!)

VINO, PĂRINTE BLÂND!… (SĂRBĂTORI FERICITE, TUTUROR PRIETENILOR FAMILIEI ARMONII CULTURALE!)

Dragi prieteni,

Pentru că se apropie Slăvita Înviere a Domnului, Sfintele Paște, mă adresez tuturor celor care au fost, într-un fel sau altul, alături de noi, care au crezut în ceea ce facem și au ridicat, cu fiecare cărămidă pusă la temelia noastră, la rang înalt – de prietenie, cinste și onoare nefățarnică, toate întreprinderile noastre. Armonii Culturale, revista universală de creație și atitudine culturală, a reunit, în marea familie culturală creată, de mai bine de 5 ani de zile încoace, nume și creații valoroase ale românilor și nu numai, din toată lumea. Ne-au călcat cu încredere pragul, maeștri ai condeiului sau ai penelului, s-au înrolat în rândurile noastre, mai tineri scriitori sau artiști, care au devenit foarte repede embleme ale contemporaneității. Toate proiectele noastre culturale – revista tipărită și cea online, antologiile Armonii Culturale, au devenit rampe de lansare pentru mulți dintre noi, reușind să reunească în pagini vii de literatură dorurile, visele, dar și împlinirile românilor. Ne dezicem, așa cum am afirmat dintotdeauna, de faptele rele ale compatrioților noștri, fapte care nu ne reprezintă, nici ca individualitate, nici ca neam! Ne rugăm pentru sufletele lor, ca să se regăsească, să iasă spre îndreptare întru Întâmpinarea Domnului, ca să-i  binecuvânteze cu lumina cunoștinței, pentru a deveni, din nou, drepți și buni, așa cum sunt, de altfel, românii adevărați.

Primim, în schimb, cu mare bucurie, orice faptă frumoasă, orice inițiativă lăudabilă, orice suflet de român care are ceva bun și valoros de făcut, ori de arătat lumii întregi. Lor le mulțumim, pentru cinstea de a ne numi prieteni! Lor, acestor suflete pline de noblețe și românism, care știu să fie cu fiecare clipă mai buni, mai generoși, mai valoroși! Fie ca Sfintele Paște să vă aducă în suflet și în case, binecuvântările Părintelui Luminii, să vă umpleți de sănătate și bucurie, să vă fie sufletul o mare de pace și liniște! Fiți aproape de toți cei dragi, cu sinceritate și căldură, pentru ca să primiți Lumina Sfântă a Jertfei spre Viață! Fie ca aceste sfinte sărbători să vă încarce trupul cu odihnă și sufletul cu aromă de Cer! Mulțumim, din suflet, întregului colectiv redacțional, colaboratorilor, cititorilor fideli ai revistei și tuturor AUTORILOR Armonii Culturale, care trudesc întru trimiterea spre lumină a Cuvântului!

SĂRBĂTORI FERICITE! UN PAȘTE FERICIT! 

Acum, este fără umbră de îndoială, o perioadă optimă curățirii sufletului prin mântuitoarea spovedanie, prin căință sinceră și curată, pentru toate rănile ființei noastre, știute și neștiute în fața Domnului. Jertfa sa de sânge, unică și irepetabilă, ne face poate să ne gândim mai mult, sau să regândim, relația noastră identitară cu Dumnezeu. Îl supăr pe Părintele meu? Îl necinstesc? Îl răstignesc iar și iar, cu păcatele mele? Îi nesocotesc poruncile, pe care ar trebui să le văd ca pe un îndreptar spre mântuire, ca pe niște mângâieri vindecătoare în vremuri de restriște? Da, cu siguranță, acestea și mai mari decât acestea am făcut! Sunt om, sunt nevrednic și păcătos, cu toată ființa mea! Să accept aceasta și să mă resemnez? Niciodată!…

Vino, Părinte blând,

vindecă-mi toate neputințele:

picioarele mele sunt drepte,

dar mersul  eu e șchiop,

ochii mei sunt întregi,

dat văzul meu e-ncețoșat,

urechile mele sunt deschise,

dar auzul meu nu-i deplin,

mâinile mele sunt drepte,

dar pline de tină și colb,

ființa mea e născută din Tine,

dar o simt încărcată de moarte!

 

Vino, Părinte blând,

vindecă-mi toate păcatele,

șterge-le cu Lumina Ta neîncepută,

spală-le cu Jertfa Ta nemuritoare,

usucă-le cu suflul Tău Sfânt,

ridică-le cu  mâinile Tale de Foc!

 

Îți mulțumesc, Părinte blând,

că mă asculți în fiecare clipă

și nu mă trimiți în bezna neființei,

ca plată pentru ce sunt acum!

Nu mă lăsa, ridică-mă,

ridică-mă din noroiul ființei,

și adu-mă mai aproape de tine!

 

Acum și-n ceasul nefericirii mele,

arată-mi unde e Viața,

ca să mă îndrept întru acolo!…

SĂRBĂTORI LUMINATE, CU SĂNĂTATE, PACE ȘI BUCURIE!!! HRISTOS A ÎNVIAT!

Gheorghe A. STROIA

Adjud, 1 MAI 2016