Your message has been sent, you will be contacted soon
Revista Armonii Culturale

Call Me Now!

Închide
Prima pagină » Fără categorie » FLORIN T. ROMAN — Ecouri ale bătăilor inimii mele – VIII

FLORIN T. ROMAN — Ecouri ale bătăilor inimii mele – VIII

Mersul la biserică, duminică de duminică, e un traseu urcător prin codrii de munte, plin de pericole, spre vârf. Fiecare Sfântă Liturghie reprezintă un copac marcat, astfel că dacă lipseşti două-trei duminici la rând rişti să te rătăceşti şi să te mănânce lupii.

Noi, românii, suntem avantajaţi: ne bucurăm deopotrivă şi de cultura noastră şi de cea europeană şi mondială. Occidentalii, în infatuarea lor, nu sunt interesaţi de cultura noastră şi n-au cum s-o înţeleagă. Sunt mărginiţi.

Un străin de bună credinţă a spus odată un mare adevăr: România e o ţară paradoxală. Cu cât o cunoşti mai bine, cu atât o înţelegi mai puţin.

Ne e teamă să spunem adevărul. Dar să minţim nu ne e teamă?

Suferinţa asumată îi cizelează femeii frumuseţea. Văd oglindindu-se în suferinţa femeii chipul lui Dumnezeu şi însuşi destinul ei.

Cei care strigau „Răstigneşte-L !” au fost incomparabil mai mulţi decât cei care strigau „Eliberează-L !”. De unde se vede că democraţia devine, uneori, demo-no-craţie. Şi totuşi, au învins cei puţini. Pentru că deţineau Adevărul.

Pentru a fi un bun judecător sau procuror, nu-i îndeajuns să fi cinstit şi bine pregătit profesional. Mai trebuie să ai curaj şi simţul dreptăţii.

Un prieten mi-a zis într-o zi că îl trădez, deoarece nu sunt de acord cu toate ideile lui. Avea dreptate, îl trădasem. Pentru că nu voiam să-L trădez pe Hristos. Când un prieten adevărat mă pune să aleg între el şi Hristos, îl aleg, întotdeauna, fără ezitare, pe Hristos. Numai că un prieten adevărat nu mă va pune niciodată să fac o astfel de alegere.

Raportul sexual, la om, este una din consecinţele căderii din Rai. Ne împreunăm sexual ca animalele. Din punct de vedere fizic nu e nici o deosebire. Închipuiţi-vă două schelete umane făcând sex. Ce penibil !

Perversiunile sexuale ne retrogradează până şi din regnul animal. Animalele nu se degenerează prin perversiuni. Perversiunile sexuale demonizează omul, pur şi simplu. Un pervers sexual nu mai este om, nici animal, este drac fără coarne !