Your message has been sent, you will be contacted soon
Revista Armonii Culturale

Call Me Now!

Închide
Prima pagină » ESEU » Sara Dinu la Festivalului Național concurs de Folclor „Benone Sinulescu” de la Buzău 17 și 18 iunie 2023

Sara Dinu la Festivalului Național concurs de Folclor „Benone Sinulescu” de la Buzău 17 și 18 iunie 2023

Să săruți un copil, să îl îmbrățișezi cu iubire înseamnă că izbucnește din inima ta toată ingenuitatea naturală a copilului pur, inocent din omul matur și mai înseamnă că de fapt în iubirea pentru un copil se acumulează până în ultima ta zi care poate fi azi, poate fi mâine, poate fi mai târziu sau foarte târziu, dorul de copilărie…! Gingășia, frumusețea, dulceața unui copil nu cresc și descresc după apartenența părintească, copilul poate fi al meu, poate fi al tău, poate fi al său…, un copil e un copil, iar toți copiii sunt minunat de frumoși și nu e iubire mai frumoasă și nu e iubire mai vibrantă și nu e iubire mai sfântă ca iubirea pentru copii, după cum nu există nici vârstă cu o mai mare dependență de iubire ca vârsta copilăriei. Am avea toate motivele să stabilim că și vârsta bătrâneții se încadrează în coordonatele acestea emoționale, mai ales în cazul bătrânilor singuri și al celor bolnavi, dar aici iubirea e transcendentă de fapt nu din sentimentul de afectivitate topitoare, ci în primul și-n primul rând din rațiunea de grijă, recunoștință, compasiune…!

Să revenim la copii, căci în contextul premiilor decernate celor talentați dintre ei, la cea de a cincea ediție a Festivalului Național concurs de Folclor „Benone Sinulescu” (Buzău, 17-18 iunie 2023), se include prezentul text. Să privim o clipă și să ascultăm câteva clipe pe câștigătoarea premiului al II-lea, categoria I (copii până la vârsta de doisprezece ani), Sara Dinu. Ca și cum ați privi un bujor alb ca zăpada, cu alți doi bujori roz în obraji. Și ca și cum ați privi două vitralii albastre prin care pătrund razele de soare ca să lumineze un înger ce râde într-o inimă. Și ca și cum ai mai privi soarele ce surâde în jurul gropițelor din colțurile unei guri desenate frumos de Botticelli cu un pastel trandafiriu…! Și ca și cum ai privi o minune frumoasă înveșmântând cu lumină și armonie chipul unei fete artiste, frumoase, de unsprezece ani, de la Buzău…!

Iar să îi asculți Sarei glasul muzical este ca și cum susurele primăverii le asculți, este ca și cum ciripiturile păsărelelor le asculți primăvara, este ca și cum zumzetele gâzelor le asculți primăvara, este ca și cum clinchetele izvoarelor de sub zăpezi încălzite le asculți primăvara, este ca și cum miei zbenguindu-se îi asculți primăvara, este ca și cum îngeri jucându-se sub ochii Lui Dumnezeu îi asculți seara și-ți aduci aminte de  tine băiat neastâmpărat, zbenguindu-te, de tine pruncuță ștrengăriță, cu funde la cozi împletite, râzând, visând, fiind fericită.., de tine, omule, privindu-ți copiii ca pe tine, cu o pagină, un capitol sau o carte întreagă înapoi…!

Frumoasă micuța artistă Sara, frumos numele ei, frumos glasul ei, frumos cântecul ei, frumoasă poezia cântecului ei…!

Și frumoase serile de 17 și 18 iunie 2023 ale Festivalului Național concurs de Folclor „Benone Sinulescu” de la Buzău, când într-una dintre ele Sara Dinu a concurat cu cei mai talentați copii preselecționați de juriul incontestabil și a cucerit Premiul al ll-lea.

Fiecare dintre părinți ne dorim să avem un copil superb ca Sara, iar pentru fiecare dintre cei care avem copii, fiecare fiu sau fiecare fiică sunt iubirea noastră, o Sara a noastră în felul copilului nostru.

Nu putem fi decât fericiți pentru fericirea părinților Sarei, nu putem decât să o iubim pe Sara și să ne purtăm fericiți la rândul nostru mândria că suntem contemporanii unei stele a melosului popular românesc ce s-a aprins sub ochii noștri și va arde luminos, magnific sub veghea noastră de sus, peste ani…!

(Aurel V. ZGHERAN)


 

 

Facebooktwitterby feather