Gândiți-vă la albină…! Cum mai agonisește micuța frumoasă, curată, harnică, meșteră, familistă, eroică, stropi de sirop din flori mai mici ca lacrima, limpezi ca lumina, aurii ca soarele și zboară cu ei la fagure, de sute, poate de mii de ori în zile calde și-nsorite, de la răsărit până pe-nserate. Cum desenează ea cu precizia arhitecților antici egipteni hexagoanele fagurelui, cum zidește ea din ceară curată pe care tot ea o prepară acele cămăruțe impecabile geometric pe care le umple cu mierea cea din parfumul florilor, catifelată ca o cremă de chihlimbar și dulce ca prima sărutare, cum știe ea exact ce are de împlinit și împlinește pentru că este o prelungire minusculă a puterii și dragostei Lui Dumnezeu în ființa nemărginită și spiritul infinit al naturii…!
Așa este Adriana Stuparu Dobrița, interpretă de muzică populară ce stăpânește ca albina stupul arta spectacolului muzical, de la inițiere, la organizare, promovare, susținere, prezentare, interpretare…!
Ce ar mai rămâne de făcut decât de asistat la propria-i frumoasă slujire a scenei?! Dar nu este cazul de așa ceva, pentru că norocosul beneficiar este publicul, iar el este prezent, mulțumit și fermecat în efectiv numeros.
Adriana Stuparu Dobrița, frumoasă și sensibilă ca o păpușă fragilă de porțelan este omul spectacol al timpului contemporan în care cârpaci ce-njgheabă de mântuială lucruri cu avântul câștigului din orice se găsesc pretutindeni. Ea însă cizelează spectacolul, îi dă anvergură, înveșmântare și valoare grandioase, pentru care aplauzele nu cad ca ropotele de grindină artificială, în vacarmul stârnit de o dezordine ci răsună ca niște clopoței de argint la o nuntă cu mii de miri și mii de mirese ce se iubesc pe ei, iubesc viața, iubesc oamenii și iubesc pe Dumnezeu.
Aceasta este Adriana Stuparu Dobrița , organizator, interpret, amfitrion și maestru de ceremonii nupțiale cu miri frumoși și mirese frumoase, pe scenă și în public, într-o adunare cu îngerii muzicii, veseliei și armoniei.
Am întâlnit-o în serile Festivalului Național de Folclor „Benone Sinulescu”, ediția a cincea, 17-18 iunie 2023, am privit-o, am ascultat-o, am îmbrățișat-o cu ochii, am auzit-o cu sufletul. O artistă tânără, ca o albină, cum este Adriana îți amintește și dacă ai avea două sute de ani că omul se naște ca să iubească…!
(Aurel V. Zgheran)


