Your message has been sent, you will be contacted soon
Revista Armonii Culturale

Call Me Now!

Închide
Prima pagină » EVENIMENT » Cristian Petru Balan: DICȚIONARUL CRIMINALILOR COMUNIȘTI DIN ROMÂNIA (Descriind și metodele de schingiuire din închisori), Ediția I,

Cristian Petru Balan: DICȚIONARUL CRIMINALILOR COMUNIȘTI DIN ROMÂNIA (Descriind și metodele de schingiuire din închisori), Ediția I,

La editura White Wings din Glen Ellyn, Illinois, SUA, în 1993 a fost publicată cartea DICȚIONARUL CRIMINALILOR COMUNIȘTI DIN ROMÂNIA (Descriind și metodele de schingiuire din închisori), Ediția I, autor: CRISTIAN PETRU BĂLAN. Este o premieră absolută în țara noastră, lucrare unică, întru totul originală și necesară, singura de acest fel până acum, dar apărută într-un tiraj mic, din lipsă de fonduri… Pe pagina ei de gardă este o dedicație originală: 


”Dedic această lucrare foștilor deținuți politici anticomuniști din România, care au suferit cumplit trecând prin schingiuiri inimaginabile sau care au fost exterminați cu sălbăticie prin zecile de închisori și lagăre de muncă forțată, tuturor victimelor comunismului de la noi”.


Lucrarea are multe ilustrații și a fost prefațată de regretatul erou Grigore Caraza, care a zăcut 23 de ani în închisorile Securității, El era Ex-președintele Consiliului Național Român, secția America de Nord, membru fondator al Asociației Foștilor Deținuți politici de la Geneva și Paris, Vicepreședinte pentru Statele Unite al A.F.D.P. cu sediul la Geneva. Un ”Cuvânt înainte” l-a postat și regretatul Nicolae A. Manolescu, fost președinte al Ligii Româno-Americane.

 

Facebooktwitterby feather