Your message has been sent, you will be contacted soon
Revista Armonii Culturale

Call Me Now!

Închide
Prima pagină » ESEU » Diana Valentina Nuțu: putea fi miss festival, putea fi laureată pentru interpretare, dar va veni și ziua aceea

Diana Valentina Nuțu: putea fi miss festival, putea fi laureată pentru interpretare, dar va veni și ziua aceea

De ce la festivalurile concurs muzicale, destinate copiilor bobocei, adolescenților îmbujorați și tinerilor cu sufletul înflorit de emoții nu se instituie și premiul pentru frumusețe?! Ce este indecent, ce este greu, ce este costisitor într-un tablou de primăvară cu cireși înfloriți, păsări, fluturi și albine roind în flori, miei zburdând prin iarba crudă, stele lucind pe cerul de cobalt întunecat de sus și pe cerul din vadurile apelor înviorate-n zorii anotimpului celui mai plin de gingășie, iubire și speranță?!

Eu nu aprob moral transcendența în scena spectacolelor elevate a unui pământ făgăduit pătat de decadență, figurația revoltătoare a șoldurilor fierbinți mutată incontrolabil până și aici, vibrația buzelor artefact și impulsionarea palpitațiilor în inimi carbonizate mult prematur de paraziții vicioși ai inocenței…, nu, în niciun caz…, eu propun să admirăm și să aducem din absidele scrupulozității exagerate și absurde în glastrele scenei, boboceii și florile minunat de gingașe, de frumoase corporal, spiritual și vestimentar.

Dacă s-ar fi gândit astfel formatul Festivalului Național Concurs de Folclor „Benone Sinulescu”, de la Buzău, acum, la cea de a cincea ediție a lui (17-18 iunie 2023) o prezentam pe frumoasa interpretă concurentă de optsprezece ani, brăileancă, Diana Valentina Nițu, din poziția de candidată la trofeul miss al festivalului, categoria sa de vârstă – cine l-ar fi cucerit nu pot eu constata acum pentru că după părerea mea toți copiii de pe scena festivalului au fost superbi, însă un juriu nu ar fi competent dacă ar face evaluări în acest context profund subiectiv ca mine.

Acum eu vorbesc despre Diana Valentina Nițu, pe care o văd frumoasă ca și cum Dumnezeu s-ar fi gândit că luna, mireasă a cerului, e atât de singură în univers încât i-a adus pe lume o soră, între flori: regina nopții…!

Nu a cucerit laurii ediției acesteia a festivalului „Benone Sinulescu” (2023), ceva s-o fi întâmplat, i se poate întâmpla și unei stele supreme a melosului popular, darămite unei tinere emotive, dat fiind un concurs la o astfel de anvergură, chiar dacă este neînchipuit de talentată.

Veți vedea: la viitoarea ediție se va prezenta și mai bine pregătită – toată viața un artist autentic și cu un car de talent are de făcut acumulări de știință a interpretării vocale în muzică, nimeni nu se poate prezenta la un festival concurs din perspectiva câștigătorului stabilit dinainte…!

Cu atât mai absurd și cinic și-ar putea afla loc în acest context ironia și râsul sub acoperire al invidiei. Chipul fără-nfățișare al râsului e rana veștejitoare a durerii personale cauzată de frustrare. Să nu recurgă nimeni la această vanitate căci într-o zi se va întoarce asupra sa….! Va fi ziua în care Diana, frumoasa interpretă brăileancă de muzică populară apărată, propulsată, luminată și de frumusețea sa și de mirajul propriei vârste de optsprezece ani, va reveni și, veți vedea: va birui; pe trofeul Festivalului Național Concurs de Folclor „Benone Sinulescu” de la Buzău stă scris cu predestinare și numele Diana Valentina Nițu…!

Ceea ce nu este scris încă este anul în care ceea ce prevăd acum va fi certitudine. Va fi curând, sunt sigur, poate că ediția viitoare. Îi doresc aceasta și o îmbrățișez azi când poate că suspină în suflet, așa cum o voi îmbrățișa și mâine când va râde fericită cu toată gura ei zămislitoare de glas muzical fermecător, cu diploma și premiul festivalului în mână…!

(Aurel V. ZGHERAN)

 

 

 

Facebooktwitterby feather