Your message has been sent, you will be contacted soon
Revista Armonii Culturale

Call Me Now!

Închide
Prima pagină » ANIVERSĂRI » PASCALE » Două greutăți și două măsuri

Două greutăți și două măsuri

În Duminica Paștelui creștin (Sfântul Grigorie Teologul spune că există trei feluri de Paște: Paștele după lege, Paștele după har și Paștele veacului ce va să fie.), se obișnuiește să se pregătească prânzul din carne de miel care, după cum citim în cartea Exodului, capitolul 12, a fost simbolul eliberării poporului evreu din sclavia egipteană, amintindu-ne cum s-a revelat Dumnezeu Însuși a fi mai puternic decât faraonul. Paștele îl recunoaște pe Hristos ca Mielul lui Dumnezeu care ridică păcatul lumii, Cel care cu Patima, Moartea și Învierea sa ne-a eliberat definitiv și ne-a dat mântuirea.
Masacrul actual al mielilor de Paște este departe de orice tradiție religioasă. Nici nu are nicio justificare teologică, întrucât adevăratul miel pascal este Însuși Hristos. Acestea sunt doar obiceiuri alimentare care pot fi depășite. Aceasta nu înseamnă că trebuie să devii vegetarian, pentru că după cum citim în Biblie, după potop, Dumnezeu i-a spus lui Noe: „Orice făptură care se târăște și are viață îți va servi drept hrană: îți dau toate acestea, precum fructele și ierburile verzi”. Este vorba despre evitarea masacrelor inutile și a maltratărilor atât în creștere, cât și în transport. Și în orice caz, reducerea consumului de carne nu poate fi decât bună pentru tine, la fel ca și mâncarea mielului de Paște… sub formă de DESERT.
Într-adevăr, omul este regele animalelor, pentru că ferocitatea lui depășește cu mult pe a lor trăind din sacrificarea acestora. Cred că va veni o vreme când oamenii vor cunoaște sufletul animalelor și când uciderea unui animal va fi considerată cu aceeași vinovăție cu care considerăm astăzi, uciderea unui om.
Bunica mea nu a mâncat carne.
„ Nu pot ”, spunea, „ e carne de MARTIR. ”
„ Nu-mi fac din stomac un CIMITIR!..”
Într-adevăr, cum altfel să definești carnea acelor trupuri devastate de suferință ?…
Și, cred, genetica nu intrase încă în joc, astfel încât animalele să poată fi modificate pentru a spori efectul transformării omului într-o ființă umană bolnavă cronic.
Aversiunea extremă pe care unii adulți și mulți copii o manifestă față de mâncare este în întregime rezultatul unei tendințe atavice, adică o supraviețuire a primelor instincte ale strămoșilor noștri preistorici necarnivori.
Ceea ce numim eufemistic „ carne ” sunt de fapt bucăți de cadavre, animale moarte, ucise…
-De ce-ți faci din stomac un CIMITIR ?
Spațiul nu-mi permite să prezint cititorului multe alte subiecte și totuși trebuie să ne amintim că folosirea greutăților duble și a măsurilor duble sunt două lucruri pe care Dumnezeul nostru le detestă

Dacă vreţi cu sănătate să fiţi înzestraţi,
Legume şi fructe trebuie să mâncaţi.

Facebooktwitterby feather