Your message has been sent, you will be contacted soon
Revista Armonii Culturale

Call Me Now!

Închide
Prima pagină » ESEU » Mihaela Tabură, afinități afective cu ea ale publicului cucerit în serile Festivalului Național de Folclor „Benone Sinulescu”, Buzău, 17-18 iunie 2023

Mihaela Tabură, afinități afective cu ea ale publicului cucerit în serile Festivalului Național de Folclor „Benone Sinulescu”, Buzău, 17-18 iunie 2023

„Încerc să înșir și eu câteva gânduri… În viața mea am avut ocazia să cânt cu cei mai valoroși artiști (vocali) de pe ambele maluri ale Prutului și mi-am dat seama că, acum 30-40 de ani nu prea era cu ce să ne lăudăm… Aveam doi, trei, maximum patru cântăreți de frunte, în rest cântau… ca și până în ziua de azi… Mihaela, în prezent, face parte dintr-o generație care este bine dotată cu multă informație și mult repertoriu adecvat subzonei noastre. Timbrul și tehnica interpretativă ale Mihaelei îi dau posibilitatea de a cânta aproape toate zonele știute ale României. Având la bază un stil și o voce aparte, pe Mihaela o puteți recunoaște dintr-o mie de cântăreți. Este o satisfacție să vorbești despre un talent care se descoperă însuși tot mai mult în fiecare zi. Eu, cu mare drag pot să vă mărturisesc că sunt mândru de Mihaela ca de o colegă din Orchestra „Lăutarii”. Noi, Corneliu și Nicolae Botgros, punem la dispoziția dumneavoastră un CD de mare valoare care, sperăm că va deveni un material de neprețuit pentru noile generații. Felicitări, Mihaela Tabură!… să rămâi așa cum te știu!”

Nicolae Botgros, dirijor Orchestra „Lăutarii” din Chișinău

          Am cedat asumarea primului cuvânt ce nu poate fi decât mai frumos decât frumosul despre o tânără artistă cu talent mai frumoasă decât frumusețea, maestrului Nicolae Botgros, pentru că, neîndoios o face cu mai multă siguranță, cunoscând-o de când ea era fetiță cu funde albe la codițe împletite, pentru că a supravegheat-o și îndrumat-o de atunci, pentru că azi ea se integrează în componența de artiști valoroși din jurul inegalabilei orchestre „Lăutarii”, conduse de maestrul însuși, pentru că ceea ce spune despre ea maestrul conturează un profil uman și artistic în primul rând cu mai multă acuratețe, iar în al doilea cu rigoarea în coordonatele căreia se cere fondul evidenței, nu finisajul subtil al metaforei…! Este vorba despre Mihaela Tabură, interpretă basarabeană de la Coșcodeni, Sîngerei.

În ce mă privește port cu mine oriunde și oricând argumentul a ce am de spus despre Mihaela și spun: m-a cucerit ireversibil la Festivalul Național de Folclor de la Buzău, în serile zilelor de 17 și 18 iunie 2023. Pe cale de consecință, sufletul meu este liber și îndreptățit să contopească în el pentru totdeauna o amintire ce-i conferă plăcere, bucurie, respect și admirație…!

Preț de o seară mirabilă din perspectiva spectacolului muzical fulminant, elevat și afectiv, am avut în lumina ochilor și pe viaductele inimii o artistă fermecător de frumoasă și uimitor de talentată! Ca și ea, cântecele pe care le-a glăsuit s-au aflat la prima mea întâlnire cu ele. Ei…, iată, dragostea la prima vedere e o poveste frumoasă ce continuă și trebuie să continuie în viața oricăruia dintre noi oamenii, căci ea este un bine sacramental, fără de care nu putem avea credință, bunătate, blândețe, frumusețe și idealuri. Sunt prin aceasta și mă încântă să o mărturisesc, în deplină și definitivă afinitate afectivă cu poate mii de spectatori care au asistat cu plăcere la recitalul Mihaelei Tabură în serile Festivalului Național de Folclor de la Buzău, ediția a cincea (17-18 iunie 2023)

Cum să nu mă unesc și cu cei care laudă cu măsura dreptății supuse bunului simț Primăria Municipiului Buzău, Consiliul Local, Centrul Cultural „Alexandru Marghiloman”, primarul Constantin Toma, organizatori, susținători și amfitrioni ai grandiosului eveniment ce-a făcut posibilă întâlnirea cu o tânără artistă despre care mai târziu vom avea vești încă și mai presus de ce a aspirat și dovedit până acum?!…!

 

Facebooktwitterby feather