Your message has been sent, you will be contacted soon
Revista Armonii Culturale

Call Me Now!

Închide
Prima pagină » ESEU » Robert Vlad, uși noi deschise unui vis frumos în serile Festivalului Național concurs de Folclor „Benone Sinulescu”, Buzău, 17-18 iunie 2023

Robert Vlad, uși noi deschise unui vis frumos în serile Festivalului Național concurs de Folclor „Benone Sinulescu”, Buzău, 17-18 iunie 2023

Brav băiat din plaiurile cu înger la Siriu este Robert Vlad, fecior frumos,numai zâmbet pe față în orice vreme, oriunde și cu oricine, căci se comportă frumos, respectuos, binedispus cu oamenii, de fapt se comportă în primul rând cu sine astfel, nu se fandosește, nu-și chinuie sufletul să apară cum nu este, nu-și strică ziua cu lamentări fără legătură cu viața plină de vulturi și de flori și de iubire și de sănătate și de energii descătușate și de libertate și de speranțe și de fete și de băieți și de distracție, și de învățat – în cazul său și de muncă grea, perseverentă, căci numai prin ea poate da lumină talentului său vocal muzical, precum, prin lustruire, pricepere și pasiune dă șlefuitorul de sticlă transparență geamului celui pentru vitraliu de catedrală…!

Robert este un tânăr arătos, cu o față scăldată într-o lumină în care natura a dizolvat două cristale de bronz și, da, sigur că da, cu un look al lui (așa i se spune, că, de…, trăim alte vremuri…!): o bărbuță scurtă, brună, ferchezuită – căci „viața fără fericire e ca sărutul fără mustață” – descoperiți singuri cine a spus-o, ca să acordați și cititului o clipă dintr-o zi.

Este solist al Ansamblului Folcloric „Dor, lior dor” din București și al Ansamblului Folcloric „Drăgăicuțele” din Buzău – acesta din urmă condus de către profesoara Flori Popescu; a urmat la Școala Populară de Arte din Buzău cursuri de interpretare la acordeon și orgă; a învățat la Liceul Teoretic „Alexandru Marghiloman” din Buzău; este din comuna Berca, județul Buzău. Buzăul este certificatul identității ființei sale, Buzău este prefixul numelui său, Buzău este răzorul zborului său în viață, Buzău este ghiozdanul cu abecedar al său, Buzău este școala vieții și lăcașul în care a învățat carte, Buzău este prima lui scenă de pe care frumosul lui glas a ieșit la soarele spectacolului muzicii populare cu public exeget ce l-a adus la sân ca pe fiul mândriei lui…!

La Buzău, în serile Festivalului Național concurs de Folclor „Benone Sinulescu”, între 17 și 18 iunie 2023, din miracol s-a cristalizat calea și vehiculul, încercarea și dovada, șansa și confirmarea: Robert Vlad a cucerit Premiul al III-lea la categoria a III-a ( 17-25 ani).

De acum și de aici începe să se arate și să se deschidă pentru Robert ușile unui vis frumos, unei lumi noi, unui văzduh necuprins, unui univers artistic, unui grandios spectacol muzical folcloric elevat al celor chemați și născuți pentru a-l făuri și pentru a-l purta mai departe din străbuni în generație după generație…!

Personal l-am privit și ascultat în duet muzical cu frumoasa și minunat de talentata Flavia Cochirleanu, privighetoare fermecătoare cam de vârsta lui. După celebrele duete și dialoguri muzicale Benone Sinulescu – Irina Loghin și Ion Dolănescu – Maria Ciobanu, nu cred că este deloc prea devreme să predestinăm răsărirea odată cu razele unei dimineți calde și luminoase în primăvara vieților acestor frumoși tineri cu un pas de o parte a pragului dintre adolescență și maturitate, cu alt pas de cealaltă parte a pragului acestuia, a unui cuplu artistic ce va înfrumuseța scena marii noastre muzici populare. Ascultați-i și dumneavoastră! Dacă nu îmi veți da dreptate, eu tot voi apăra dreptatea și voi susține că ea este una singură pentru o singură lume: sunt purtați pe brațe de îngerii harului acești frumoși artiști, la început de drum. De acum totul depinde fundamental de ei…!

   (Aurel V. ZGHERAN)  

  

Facebooktwitterby feather