Your message has been sent, you will be contacted soon
Revista Armonii Culturale

Call Me Now!

Închide
Prima pagină » ANIVERSĂRI » LA MULȚI ANI, ADRIAN PĂUNESCU!

LA MULȚI ANI, ADRIAN PĂUNESCU!

20 iulie este ziua de naștere a lui Adrian Păunescu. Astăzi poetul ar fi împlinit 76 de ani. Adorat, contestat, iubit și hulit, Adrian Păunescu rămâne în istoria culturii române un punct de reper pentru toate generațiile născute în limba și literatura română. Un punct de reper a cărei unicitate îi dă dreptul la Veșnicie.
Scriitor, jurnalist și om politic, Adrian Păunescu s-a născut la 20 iulie 1943, în comuna Copăceni, județul Bălți, Basarabia. Cea mai mare parte a copilăriei și-a petrecut-o la Bârca, în județul Dolj și a făcut studii liceale la Craiova și la București. A urmat Facultatea de Limba și Literatura Română a Universității din București , fiind bursier, pentru un an, al Universității din Iowa-Statele Unite ale Americii.
Poezia sa este una de atitudine, în focul demonstrației poetice zărești „și colții și lacrimile”. Zecile de volume de poezie ale lui Adrian Păunescu însumează peste 300.000 de versuri, depășind cea mai întinsă epopee a lumii, Mahabharata, cu cele 215.000 de versuri ale sale.
Adrian Păunescu a ajuns la sfârșitul vieții pe acest pământ în 2010, când, pe data de 5 noiembrie, inima poetului „generației în blugi” s-a oprit. Ultimul vis al poetului s-a împlinit după moartea sa: Cenaclul Flacăra a reînviat în toamna anului trecut, când peste 50 de artiști au urcat pe scena Sălii Palatului din București și au recreat atmosfera memorabilă a edițiilor de Cenaclu de altădată
SURSA: activenews.ro
Facebooktwitterby feather