Your message has been sent, you will be contacted soon
Revista Armonii Culturale

Call Me Now!

Închide
Prima pagină » Fără categorie » Festivalul-Concurs de Poezie „Ion (Nino) Stratan” ,ediția 2022

Festivalul-Concurs de Poezie „Ion (Nino) Stratan” ,ediția 2022

Festivalul -Concurs de Poezie “Ion Stratan”, ediţia III-a, 1-30 octombrie 2022

Centrul Județean de Cultură și Artă Olt, Secția P.P.I.S.C.C.P.C.T. în parteneriat cu Biblioteca Județeană Olt „Ion Minulescu”, Primăria Izbiceni, Centrul Cultural „Tudor Gheorghe“ Izbiceni și Fundația „Până la capăt și înapoi”, organizează cea de-a treia ediţie Festivalului-Concurs Naţional de Poezie „Ion Stratan”, manifestare care îşi propune descoperirea şi promovarea creatorilor de poezie, să stimuleze creaţia literară a celor care nu au poezii proprii publicate în volum, valorificarea aptitudinile cultural-artistice ale acestora precum și sprijinirea poeților care, obținând recunoașterea juriului în cadrul festivalului nostru, să poată fi ajutați prin publicarea lucrărilor lor într-un volum de versuri care va fi tipărit pe cheltuiala organizatorilor.

Condiţii de participare
La această competiţie pot participa creatori de poezie cu vârsta cuprinsă între 20 și 50 de ani (împliniți la data concursului), care să fie născuți în România, indiferent de locul de domiciliu (în România sau în afara granițelor acesteia).

Desfăşurarea concursului
Fiecare autor va trimite un număr de minim 5 (cinci) maxim 10 (poezii) poezii, (maxim 15 pagini), tehnoredactate la un rând și jumătate, scrise cu Times New Roman, caracter de 12, pe format A4.
Poeziile vor fi trimise exclusiv online, pe adresa de e-mail seniorgabrielmihalcea@yahoo.com, purtând ca semn de identificare un motto care va însoți fiecare poezie. În e-mailul trimis către organizatori se va menţiona: „Pentru Festivalul-Concurs de Poezie „Ion Stratan”. În același e-mail vor fi trimise datele de identificare ale autorului care vor cuprinde obligatoriu: mottoul care însoțește poeziile, numele complet al autorului, adresa completă, studiile în curs sau absolvite, data şi locul naşterii, un scurt CV artistic, o copie scanată a cărţii de identitate, o fotografie recentă, un număr de telefon şi adresa de e-mail, cu respectarea aceloraşi cerinţe de tehnoredactare.
Vor fi descalificate din start lucrările scrise fără diacritice, dar şi cele ale căror autori nu pot fi identificaţi, din motive independente de voinţa organizatorului.
Oricine va înscrie un text care nu îi aparţine (sau conţine părţi copiate) va fi descalificat;
Organizatorii descalifică orice concurent a cărui creaţie are erori gramaticale sau cuvinte vulgare;
Organizatorii îşi declină responsabilitatea pentru preluarea de către terţi a textelor trimise de concurenți și publicate în alte lucrări în afara celor numite în prezentul Regulament;
Organizatorii își declină orice responsabilitate cu privire la încălcarea de către autorii concurenți, sub orice formă, a Legii dreptului de autor.
Înscrierea în concurs este dovada acceptării prezentului Regulament şi asumarea obligativităţii respectării lui.

Lucrările vor fi expediate pe adresa de e-mail menționată până la data de 1o octombrie 2022, ora 24,00.

Jurizarea va avea loc în perioada 10-15 octombrie 2022, urmând ca pe data de 20 octombrie 2022 să se facă publice rezultatele jurizării, prin intermediul e-mailurilor comunicate de concurenți, prin intermediul mass media, dar şi pe site-urile „http://www.izbiceniolt.ro”, „http://www.artasiculturaolt.ro” și a paginii de facebook „Secția Programe Proiecte – CJCA Olt”.

Festivitatea de premiere va avea loc în data de 30 octombrie 2022, într-o locație și la o oră ce vor fi comunicate în timp util premianților invitați.

Componența juriului
Juriul celei de-a treia ediții a Festivalului-Concurs de Poezie „Ion Stratan“ va fi compus din:
Paul Aretzu, poet, critic și eseist – Președintele juriului;
Dori Lederer, poet (câștigătorul Trofeului „Ion Stratan” la prima ediție a festivalului) – membru;
Corina Dașoveanu, poet (câștigătorul Trofeului „Ion Stratan” la cea de-a doua ediție a festivalului) – membru.

Premiile concursului
Juriul va acorda următoarele premii, în sume brute, impozabile:
– Marele Premiu „Ion Stratan” = 950 lei
– Premiul I = 600 lei
– Premiul II = 500 lei
– Premiul III = 400 lei
– Mențiune = 300 lei
În caz de egalitate a punctajului, premiul respectiv va fi acordat ex-aequo, iar suma aferentă va fi împărţită în mod egal între concurenţii aflaţi la egalitate.
Se pot acorda premii speciale ale unor reviste de cultură constând în publicarea textelor în paginile acestora.
În condiţiile în care vor exista și alți sponsori sau instituţii de cultură interesate, juriul poate acorda premiile acestora, cu precizarea provenienţei şi destinaţiei sumelor respective şi cu respectarea condiţiilor de popularizare.
Concurenţii premiaţi vor fi anunţaţi telefonic și/sau prin poşta electronică în vederea participării la festivitatea prilejuită de acest eveniment.
Organizatorii asigură cazarea și masa pentru laureaţi, transportul făcându-se pe cheltuiala persoanei invitate.
Laureaţii vor primi în cadrul festivității de premiere diploma şi contravaloarea premiului obţinut.
În cazul neparticipării la festivitatea de premiere, sumele aferente respectivelor premii vor fi redistribuite către tipărirea volumului de poezii al acestei ediții.

Câştigătorul Marelui Premiu „Ion Stratan” urmează să facă de drept parte din juriul următoarei ediții a festivalului-concurs.

Laureaţii celorlalte distincţii pot fi admişi în concurs după o perioadă de trei ani de la câştigarea oricărui alt premiu oferit în cadrul festivalului.
Organizatorii vor putea publica/posta ulterior textele participanţilor în antologia festivalului, pe site sau în reviste de specialitate fără a mai cere participanţilor acordul.

Organizatorii se obligă să calculeze, să reţină şi efectueze către bugetul statului impozitele datorate de către câştigători, conform prevederilor Legii 571/2003 cu modificările ulterioare, privind Codul fiscal şi legislaţia aferentă, cu menţiunea că orice altă obligaţie privind responsabilităţile cetăţeneşti de natură fiscală cad în sarcina participanţilor.

Organizatorii urează succes tuturor concurenţilor!

Relaţii suplimentare se pot obține de la Gabriel Mihalcea, directorul Festivalului, la telefon: 0760.266235, sau pe e-mail: seniorgabrielmihalcea@yahoo.com.

Video.In memoriam Nino Stratan, organizat la Ploiești, unde a trăit poetul, prieten cu marele și nemuritorul Nichita  Stănescu.
Am recunoscut in video pe scriitorii ploieșteni : Florin Dochia, Ioan Chochinescu, Ioan Vintilă Fintiș, Florin Manole, Vladimir Deteșanu , membrii ai Cenaclului I.L.Caragiale , colegi cu Nino Stratan, dar și  cu mine.(MM)

 

Facebooktwitterby feather
Etichete:

Despre Marin MIHAI

ESPAÑA, http://mihaimarin.wordpress.com