Your message has been sent, you will be contacted soon
Revista Armonii Culturale

Call Me Now!

Închide
Prima pagină » ESEU » Alexandru NEMOIANU: Din nou despre ,,statul paralel”

Alexandru NEMOIANU: Din nou despre ,,statul paralel”

Este o realitate a tuturor statelor din lume că în interiorul lor se alcătuiesc structuri de putere “paralele”. Sunt acele structuri care sunt alcătuite din funcționarii anchilozați, din carieriști și cameleoni politici și din profitori. Indivizi care servesc pe oricine le plătește și le garantează foloase mai multe, lor sau celor apropiați lor. Aceste structuri paralele sunt cele care nu numai că osifică sistemul politic, îl condamnă la decădere și mai ales, stau în calea oricărei înnoiri, reforme. Cum spuneam aceste structuri paralele există în toată lumea, în USA ele sunt cunoscute sub numele de “deep state”,  “statul profund”, și actualmente se opun cu furie încercărilor de schimbare promovate de către administrația Trump. În cele ce urmează am să mă refer la situația din România.
În România structurile paralele sunt concentrate în aparatul de justiție și cel de securitate. Asta nu înseamnă că filiere ale statului paralel nu există și în alte instituții dar în cele două pomenite este concentrat “statul paralel”. În momentul de față între statul legitim și cel paralel există o încleștare mortală, fără posibilitate de compromise, ori, ori.
Cum spuneam structurile paralele sunt populate de oameni nu doar imorali, de oameni amorali, oameni care nu știu diferența dintre bine și rău, ceea ce le aduce lor personal folos este binele. Dar acești amorali sunt în slujba cuiva, servesc interese care au și plan și voință de a face rău. Sunt cei care peste noapte s-au proclamat “patroni” și “proprietari, prin însușirea bunului public. Iar apoi sunt cercurile din afară României care doresc subordonarea țării, eliminarea Neamului ca entitate, entitate având personalitate și rol istoric, transformarea spațiului românesc într-o “republică bananieră”.
Pentru a atinge acest scop sunt folosite sumedenie de mijloace. Unele sunt cele de descurajare și intoxicare culturală.
Prin vocea unor intelectuali decăzuți sunt insultate personalități emblematice ale sufletului Românesc, de la Făt Frumos la Ileana Cosânzeana, de la Eminescu la Caragiale. Prin voci ale unor neisprăviți sunt insultate mai ales Credințele și Tradiția Românească și mai ales Ortodoxia. Un asemenea personaj are temeritatea să vorbească despre “superioritatea” Occidentului. Acel personaj de rea credință nici măcar nu stă să vadă că Răsăritul Ortodox avea Universități și instituții într-o vreme în care “apusul” făcea foarte timide încercări de a se coborî din copaci. Toate aceste diversiuni culturale au ca scop să distrugă punctele de referință existențială, să rupă continuitatea sufletească a Neamului Românesc. Aceste trăznăi și răutăți reușesc doar între cei mai superficiali oameni: tinerei care nu citesc nimica și sunt purtați la voia unor stări fiziologice, bătrânele și bătrânei zaharisiți care confundă loialitatea față de progenituri cu viața publică, opozanți din temperament, scandalagii și drojdii sociale. Am mai avut ocazia să spun că această rețea a anti-românismului este condusă de către Organizațiile -Ne Guvernamentale, finanțate de demoniacul Soros și alți eisdem farina și că agitația stradală se face prin jalnica masă a “imbecililor utili”. Dar această otravă mincinoasă nu poate avea durată și cei care o propagă știu asta. De aceea au căutat să instaleze un sistem care să garanteze instabilitatea statală. Așa s-au instituționalizat structurile paralele.
Este bine știu că esența democrației înseamnă ca trupul legislativ să aibă puterea de decizie.Trupul legislative este cel ales, cel care reprezintă voința majorității celor care votează, ”vox populi, vox Dei”. Dar cercurile din afară au căutat să garanteze că în România nu alegătorii vor decide, vor decide structurile care le sunt lor subordonate. Astfel au apărut instituțiile “judiciare” care nu sunt controlate de administrația aleasă, au apărut ”oficiile procuratoriale” care pot pune sub acuzare pe oricine doresc. Iar ele erau sprijinite de către oficiile judecătorești efectiv cumpărate prin bugetul de stat. Au apărut “judecători” care decid și că noaptea este ziuă pentru a își păstra foloasele efectiv obscene pe care le au. Evident în aceste condiții toți politicienii sunt la voia și la bunul plac al cercurilor din afară. Iar ca să asigure haosul și bunul plac veșnic probele cerute spre condamnare au fost limitate. Aici apare o manifestare efectiv schzoida a “opoziției”. ”Opoziția”, ONG-urile și, evident, ecoul lor, ”imbecilii utili” au încercat să susțină că o restrângere a latitudinii polițienești. Deci impunerea ca o condamnare să fie făcută pe baza unor probe solide și care pot fi disputate în curtea de judecată, deci această măsură ar fi un act “ne-democratic”. Pur și simplu asta este năucitor. Aceasta “opoziție” vândută încearcă să susțină că “democrația” are lipsă de un stat polițienesc. ”Imbecilii utili” uită că semnul definitoriu al totalitarismului este bunul plac al aparatului represiv. Acest lucru caută să îl stăvilească, să-i limiteze reformele din justiție inițiate de guvernul ALES al României: adică obligativitatea aparatului represiv de a prezenta probe clare și care pot fi disputate în fața unei curți de judecată. Dar, repet, această situație anormală a fost instalată în toată Europa de Răsărit, considerată ca teren cucerit, colonie. În multe din țările acestui spațiu această stare aberantă a fost înlăturată, în Polonia, Cehia, Slovacia și Ungaria. Împotriva acestor țări “comisarii” de la Bruxelles au pornit un atac fulminant . Administrațiile din țările pomenite au fost și sunt împroșcate cu cele mai sinistre etichete: dictatorial, naționalist, fascist, etc. Dar, sprijinite de către popoarele lor, aceste țări nu au dat înapoi și și-au reafirmat suveranitatea și demnitatea națională.
Același lucru are loc azi în România. Aberațiile juridice impuse de la Bruxelles sunt cu greu înlăturate. Dar atacul de la Bruxelles a devenit sălbatic. Ambasadori ai țărilor “apusene”, într-o manifestare de nerușinare diplomatică fără precedent, au dat “avertismente”  României, au amenințat cu represalii în caz că justiția va fi reformată. Dar cel mai trist este faptul că formațiuni politice, zise în “opoziție”, recită cu conștinciozitate scenariul de la Bruxelles. Pur și simplu aceste formațiuni politice dovedesc că sunt unelte ale Bruxelles-ului și ale lui Soros.
Un lucru care încurajează și semnalează că există liman, este împrejurarea că încercările de intimidare prin “imbecilii utili” au eșuat. Poporul Român a înțeles ce stă în spatele chemărilor la agitație stradală: interesele Bruxelles-ului. ”Opoziția” începe să dea semene de disperare și așa a ajuns să recurgă la mijloace penibile. Astfel au început să apară și să fie popularizate prin rețelele ONG-urilor, ”interviuri” ale unor indivizi efectiv patibulari. Indivizi care în fapt țin de “lumea celor care nu cuvânta”, indivizi recrutați dintre cei potriviți a fi vidanjori, hingheri, gardieni de pușcărie și torționari. Indivizi care rănesc limba română și scârbesc prin aspect fizic.
Personal nădăjduiesc că reformele din justiție se vor legifera. Și să fim bine înțeleși. Dacă această legiferare va avea loc se va așeza regula că cei votați de popor sunt cei care guvernează. Posibilitatea de intervenție și manipulare a cercurilor din afară va fi eliminată. Stabilitatea va fi legiferată. Dar cel mai important lucru va fi ca un nou climat politic și mai ales o nouă cultură politica se vor putea institui. Politicienii care jonglează în marginea din afară a legii nu vor mai putea să viețuiască iar politicienii care au ca singur capital politic sprijinul cercurilor din afară (și aici mă gândesc la cei care au facut carieră ca funcționari al Bruxelles-ului, ”sorosiștii” jurați) vor dispare. Partidele care guvernează se schimbă dar, dacă stabilitatea se va instala în România, treburile publice vor avea o soarta mai bună și va fi posibila apariția unor politicieni demni de numele de Români.

———————————

Alexandru NEMOIANU

Istoric
The Romanian American Heritage Center

2 ianuarie, 2018

Facebooktwitterby feather