Your message has been sent, you will be contacted soon
Revista Armonii Culturale

Call Me Now!

Închide
Prima pagină » ARTE » Ana Blandiana lansează volumul „Soră lume“ ( Editura “ Humanitas”)

Ana Blandiana lansează volumul „Soră lume“ ( Editura “ Humanitas”)

Joi, 26 noiembrie, ora 19.30, va avea loc lansarea volumului „Soră lume“ de Ana Blandiana. Intâlnirea Humanitas #live #online cu Ana Blandiana, Nicolae Prelipceanu și Cristian Pătrășconiu va fi moderată de Lidia Bodea, directorul Editurii Humanitas.

Urmărește evenimentul live, pe Facebook sau pe canalul YouTube Humanitas, joi, 26 noiembrie.


”Într-un anume fel, această carte continuă Falsul tratat de manipulare. Așa cum aceea nu era o carte de memorii, deși era construită din fragmente de amintiri, aceasta nu este o carte de călătorii, deși capitolele ei descriu întâmplări din străinătate. Folosesc acest termen, străinătate, cu întreaga greutate pe care o avea înainte de ’89; în ultimii treizeci de ani, amestecul lumilor l-a erodat și l-a golit de conținut – nu numai prin dispariția frontierelor, ci și prin sentimentul de înstrăinare de acasă. Acest sentiment ciudat este mai apăsător azi decât în timpul dictaturii, pe care o simțeam ca pe o apăsare exterioară, nu lăuntrică, în profunzime, ca acum.

În Fals tratat de manipulare am încercat să compun din fragmente de amintiri un portret al țării. Acum este vorba despre lume”, spune Ana Blandiana despre cea mai nouă carte a sa, Soră lume (Editura Humanitas, 2020),

Marin Mihai ( Spania)

http://mihaimarin.wordpress.com

 

—-

 

Facebooktwitterby feather
Etichete:

Despre Marin MIHAI

ESPAÑA, http://mihaimarin.wordpress.com