Your message has been sent, you will be contacted soon
Revista Armonii Culturale

Call Me Now!

Închide
Prima pagină » EVENIMENT » ARMONII CULTURALE: SPECTACOL DE MUZICA ȘI POEZIE „TU CE-AI FĂCUT ASTĂZI? cu OVIDIU SCRIDON la ADJUD

ARMONII CULTURALE: SPECTACOL DE MUZICA ȘI POEZIE „TU CE-AI FĂCUT ASTĂZI? cu OVIDIU SCRIDON la ADJUD

Dragi prieteni,
Am plăcerea și onoarea de a vă invita JOI -19 APRILIE 2018, ora 17.00, la Casa de Cultură „Tudor Vornicu” din Adjud, jud. Vrancea, la un spectacol de muzică și poezie intitulat TU CE-AI FĂCUT ASTĂZI?, semnat de poetul și muzicianul OVIDIU SCRIDON.

Prezintă Gheorghe A. Stroia, membru al Academiei Româno-Americane de Științe și Arte. Partener media: ARMONII CULTURALE. Microrecital voce și chitară: Virgil Gospodaru.

Vă invităm să vă bucurați alături de noi de un eveniment special, cu o încărcătură specială, ce va avea în centrul atenției un om special: poetul OVIDIU SCRIDON.

Mulțumim Casei de Cultură Tudor Vornicu, pentru susținere, domnului director Ion Catană! Evenimentul a fost posibil, prin mijlocirea domnului ambasador GEORGE CĂLIN (Convenția ONU, Geneva), căruia îi mulțumim și pe această cale!

Iată câteva DATE BIOGRAFICE:

Ovidiu SCRIDON este născut în oraşul Târnăveni din judeţul Mureş. Fascinat de mic de manifestările Cenaclului Flacăra, motiv pentru care este atras de chitară încă din școala generală.

După absolvirea liceului din Cluj-Napoca, este militar în termen într-o unitate de paraşutişti prezentă în primele linii ale evenimentelor din 1989, din capitală. În 1993 devine student al Academiei de Studii Economice din Bucureşti, loc în care de-altfel debutează în cadrul evenimentelor culturale artistice studenţeşti; festivaluri, cenacluri, baluri, tabere, etc. În 1996 unul din cântecele lui este declarat oficial Imnul studenţilor din România. În toţi aceşti ani scrie versuri, compune muzică şi pentru o scurtă perioadă de timp este membru al Cenaclului Totuşi Iubirea condus de poetul Adrian Păunescu.

În 1996 face primele înregistrări în studioul B`inişor al lui Valeriu Sterian şi editează albumul “Într-o zi…”, album ce se bucură de-un succes neaşteptat.
În perioada 1994-1998 este extrem de activ, fiind prezent atât în majoritatea spectacolelor studenţeşti din capitală şi din celelalte centre universitare cât şi în majoritatea concursurilor şi-a festivalurilor de muzică folk. După absolvirea facultăţii devine Coordonatorul de Antenă al postului Radio Total, moment în care priorităţile urmează o altă cale.
După cinci ani petrecuţi în Radio Total, urmează alţii trei în grupul MediaPro iar intre noiembrie 2006 si iunie 2011 a fost Coordonatorul Traffic-ului de Publicitate al Grupului de presă Realitatea-Caţavencu.
Este absolvent al unui master de Comunicare şi Relaţii Publice în cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative “David Ogilvy” din Bucureşti şi al unui
program de Management în cadrul Penn State University din State College Pennsylvania, USA.
Călătorește deseori în Statele Unite ale Americii și o perioada trăiește în Marea Britanie unde activează în compania Amazon.

După prima întoarcere din America, la-nceputul anului 2007, a reapărut pe scena românească, plin de optimism, energie şi bucuria de-a împărtăşi din emoţiile lui, alături de chitara şi muzicuţele sale.
Palmares in muzica folk:
 Premiul 1, Toamna Sibiană – Sibiu, 1997
 Premiul 1, Portative Folk – Iaşi, 1998
 Premiul 1, Nunta de flori – Galaţi, 1998
 Premiul special al juriului, Dunărea de jos – Corabia, 1998
 Premiul special al juriului, Gaudeamus – Braşov, 1999
 Premiul special al juriului, Baladele Dunării – Galaţi, 2000
 Premiul 2, Toamna Castanelor – Ploieşti, 2005
 Premiul 2, Festivalul de Folk Tirgovişte, 2008
 Premiul 2, Festivalul “La Suceava în Cetate”, Suceava 2008.
 Premiul pentru cel mai bun cântec, Toamna Castanelor – Ploieşti, 2008
 Premiul special “Gabi Dobre”, Toamna Castanelor – Ploieşti, 2008.
 Premiul 1, Festivalul Baladele Dunării – Galaţi, 2009.
 iulie 2007 este unul din finaliştii ultimei ediţii a “Festivalului de Muzică Tânără Prometheus” din Sfântu Gheorghe – Tulcea, manifestare ce l-a avut
amfitrion pe Nicu Alifantis.
 iunie 2009 Trofeul Bucovinei pentru întreaga carieră folk în cadrul festivalului “La Suceava în cetate”, moment în care oficial se retrage din concursurile de muzica folk.
A participat la multe evenimente muzicale și a susținut sute de concerte atât în România cât şi-n străinătate (USA, Italia, UK). Totodată este invitat frecvent şi
participă la diverse emisiuni de radio şi televiziune.
A publicat două cărți de poezii, “Portretul unui gând”, apărută la Editura Tritonic (martie 2012) și re-editată în 2015 la Alexandria Publishing House și „Tu ce-ai
făcut astăzi?” (nov. 2017 – Alexandria Publishing House).
Îi este în curs de apariţie cartea de călătorie “Cum am descoperit America”, și volumele de proză „Bucuriile ne sunt la-ndemână” și „Doi ani și șase luni”.
Este membru al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România (UCMR), al Credidam și al Uniunii Scriitorilor Europeni de Limbă Română din Chișinău.

VĂ AȘTEPTĂM CU DRAG!
Casa de Cultură, sala mică (parter)

V-AM CONVINS!?

Facebooktwitterby feather