Your message has been sent, you will be contacted soon
Revista Armonii Culturale

Call Me Now!

Închide
Prima pagină » ESEU » Augustin OSTACE: PSIHANALIZARE MAIKA ROSSIA

Augustin OSTACE: PSIHANALIZARE MAIKA ROSSIA

Intrăm încet, bombardaţi de rachete şi salve de artilerii, redemograficaţii de refugiaţi şi de copii, de bolnavi şi de muribunzi, în prima lună de război din Ukraina. Putin şi RasPutin un călugăr straniu, RasPutin, prezicătorul prăbuşirii tzariste, ce prin Vladimir Ilici Lenin, a metamorfozat Russia Țaristă la ideologiile comunismului Marxist a Uniunii Republicii Sovietice Socialiste, măreţul URSS!

 

Măreţul URSS? Să fie prin prezentul Atotputernic de la Kremlin, o sinteză a subconştientului dintre Vladimir a lui Lenin şi RasPutin al ciudatului călugăr? Posibil da, posibil nu, dar sigur nu mai avem timp nici de filozofii, nici de ideologii, nici de psihanalize, fiindcă s-a intrat într-o spiralare de prăbuşiri în lanţ, cu Rossia, cu Ukraina, cu Occident, cu Germania, cu USA, s-a intrat într-o triplă convergenţă de tragedii, din Kali Yuga Hindus, din Armaghedonul Iudaic şi Apocalipsa Creştină.

 

Am trăit în direct şi măreţele realizări şi măreţele prăbuşiri ale acestei ideologii comuniste în România între 1952 şi 1988, anul în care am părăsit ilegal România! Sper să nu mai repetăm irepetabilul! Sunt corelaţii psihanalitice între Dostoievski şi Stalin. Desigur, dar acum suntem sub presiunea supravieţuirii şi nu mai avem timp de ele. Şi totuşi, Maika Rossia rămâne în sufletul milioanelor de deportaţi, schingiuiţi şi pedepsiţi la muncă forţată de-a lungul şi de-a latul Rusiei Sovietice/URSS.

 

Gorbaciov (Perestroika şi Glasnosti) – însemnul tegumentar ca prezicerea prăbuşirii marxiste a URSS, trecând în decembrie 1991 de la URSS spre Rusia Liberală, dramatic spre un Yeltsin, vodkadizat şi dezechilibrat în propriile sale nehotărâri. Putin – KGB (adică Vladimir ((Lenin)) + RasPutin!), care rămâne întru obsesie de neexplicat, ca pierderea URSS este tragedia de nedepăşit a secolului XXI, şi evident, Imperiul Țarist, Comunist, NeoMarxist, Liberalist, trebuie refăcut! Şi totuşi, Maika Rossia este încă puternic susţinută în ciuda oligarhilor care dau bir cu fugiţii, cu sau fără yachturi de lux.

 

Şi totuşi Maika Rossia rămâne printr-un Bakunin anarhist, prin Leninism-Bolshevismul nemilos, o forţă de temut, şi nu de subestimat cum a făcut un Occident inconştient în ultimii 30 de ani. Şi totuşi Maika Rossia rămâne prin Literele alphabetului Greco-Slav – Chiril şi Metodiu, prin pravoslavismul din Losski şi Berdiaew, prin Ortodoxismul stepelor şi desigur prin Greco-Slavitatea din triada Atena – Constantinopol – Moscova, cu origine în miticul interreligios din Jerusalim.

 

Suntem cu toţii într-o prezentă Golgotă, reaprinsă după secoli şi secoli de rugăciuni, pelerinaje, cruciade, războaie sfinte? Un Jihad creştin nuclear şi terminal? Posibil, nimic nu poate fi exclus. Nu mă pronunţ nu judec pentru a nu fi judecat. Doamne ajută slabei mele judecăţi, ajută neputinţei mele ajută nepriceperii mele…

 

Dar un război biologic poate fi oricând în status nascendi, iar noi suntem încă în plină convalescenţă Corona! Dar un război al radiaţiilor de la cele 15 Centrale atomo-nucleare din Ukraina poate fi oricând posibil, recernobîlizând coşmaruri şi dramatice exitusuri! Dar un război atomo-nuclear este posibil oricând (exemplele din Japonia 1945, cu ameninţările de război nuclear în Coreea, 1950-1953 (Generalul McArthur a cerut expres folosirea armei atomice împotriva lui Maoism + Stalinism + Vietkongism), urmat de Canalul Suez în 1956 (Hrușciov împotriva franco-englezilor), apoi Cuba în 1962 (criza rachetelor nucleare, prin Hrișciov – URSS contra Kennedy – SUA), iar în prezent prin Nord Coreea (Dinastia Kim), posibil Iranul (Dinastia Ayatolah), iar acum, Ukraina – 2022, dinastia Vladimir (de la temutul Lenin) + dinastia Putin (de la înfricoşătorul RasPutin)!

 

Un lucru este mai mult decât sigur degringolada prăbuşirilor ruso-occidentale, în care Maika Rossia s-a înlănţuit cu Maika Abendland, au întărit o superputere fără precedent China! China rasei galbene, China dinastiilor imperiale de peste 2500 de ani, înlănţuite acum de Neomarxism şi dualitate Socialist-Capitalistă, China Măreţelor Ziduri, China Marilor Insule din Marea Chinei de Sud, China puterii cosmice, China puterii nucleare, şi a celor 1 miliard şi 500 de milioane de patrioţi, ultra-decişi în dominaţia mondială, prin care Xin Ji Li (semănând cu ultra-puternicul Xi Jin?), ne spun că Spiritul (Chinez) este Principiul! Dacă Spiritul Chinez va fi principiul, întreaga iluzie occidentală de pseudovalori s-a terminat. Istoria nu stă pe loc, nimic nefiind imuabil în Sapiens. Vom reveni..

––––––––-

Augustin OSTACE

Köln Nord, Germania

30 martie 2022

Facebooktwitterby feather