Your message has been sent, you will be contacted soon
Revista Armonii Culturale

Call Me Now!

Închide
Prima pagină » ESEU » Aurel V. Zgheran: Nervi în anotimpul pădurilor în flăcări verzi

Aurel V. Zgheran: Nervi în anotimpul pădurilor în flăcări verzi

Cât timp vă mai trebuie ca să constatați ce mult seamănă de sus până jos marea masă de politicieni contemporani cu palmierii primarului Negoiță? Chiar nu vedeți că nu sunt nimeriți cu niciuna din funcțiile lor pe care le-au transformat în țâță politică de supt întru nenorocirea țării și națiunii? Cât de greu este să observați că oamenii aceștia se nimeresc cu rangurile pe care le au ca palmierii cu Piața Unirii?! Nu vă irită nicăieri, în niciun locaș de pe organismul dumneavoastră?!

Nu vă puneți mâinile în cap de felul dezolant în care se încurcă la gramatică fosta doamnă ministru al învățământului?! Nu vă întrebați de ce iese ea tot mai întărită de pe urma fiecărei rușini, întru triumful perseverent în eșec al sărmanei Românii zise educate?!

Nu vă suiți pe pereți, fraților, când vedeți ce se face cu țara aceasta și cu poporul acesta de câțiva ani blestemați?! Ce fel de repere sunt azi de la vârful statului, până la vatra țării?! Ce Românie educată este aceasta în care cei care decad iremediabil cultura, educația, învățământul sunt discipoli ai prostiei, motoare ale travaliului analfabetismului funcțional și prostiei apoteotice?!

Spre ce ne îndreptăm, ce facem cu noi, ce facem cu copiii noștri, unde ducem țara?…, ce se va alege din noi, ce mai rămâne din noi, unde ne e capul, unde ne e mintea, unde ne e inima?!

Nu vedeți cât sunt de proști cei care ne conduc?! Nu vedeți că habar nu au să meargă pe drum?! Nu vedeți ce e de capul lor?! Da cu ce-am greșit eu să trăiesc obidit, batjocurit, călcat în picioare în lumea pe care părinții noștri și noi am construit-o?! Da de ce lăsăm noi nebunii, nepricepuții, hăpăii, bezmeticii să ni se suie în cap?!

Lugubră potrivire: palmierii din Piața Unirii și politicienii din România…! Dar ar mai fi una: politicienii din România și Coana Mița biciclista…! Da, da…! Coana Mița biciclista…! Credeți dumneavoastră că până să ajungă la impresionantul ei portofoliu de clienți, coanei Mița Biciclista i-a fost ușor?! Deloc nu i-a fost! A căzut, s-a ridicat, și-a rupt ceva, s-a vindecat, a mers mai departe, spre noi culmi ale ciclismului performant (ciclism cu sensul de repetitiv)!

Amarnică soartă într-o țară invadată de palmieri și Mițe bicicliste…!

Și, bine mai ziceți: meditația nu a existat, a existat doar cifra axiologică 6 ce trebuia să poarte un nume. Nu vă mai bateți capul să descoperiți de unde se trage acest nume. Iată de unde, e simplu: de la nimic ori nimic supra eșec minus aria cercului…! Aceasta-i formula, piatra de fundamentare a succesului fără succes. Ce-i așa de grea aritmetica?! Dați-vă un pic interesul. Insistați. Meditați. Până atingeți cifra apoteotică 6. Ce naiba?! Nu vă vine totul pe de-a gata…!

(Sursa foto: Pinterest)

 

 

 

 

 

Facebooktwitterby feather