Your message has been sent, you will be contacted soon
Revista Armonii Culturale

Call Me Now!

Închide
Prima pagină » ESEU » Sorina Pintea. Și totuși,vrem să știm

Sorina Pintea. Și totuși,vrem să știm

Mă întreb și ar trebui să se întrebe toată lumea aceasta românească, mai ales cei zvelți ca bujorii sălbatici, ca țapișorii democrației scoase din țâțâni, ce spun că au jar în genunchi și mama mamei cinstei în conștiință, ce s-a mai întâmplat cu dr. Sorina Pintea, fostă senator, fostă ministru la Sănătate?!

          Ce s-a ales din zarva cocoșilor claponi suiți pe proțap ca să cânte răgușit pentru că fiii cotcodăcitoarelor altceva pare că nu știu să facă mai bine. A săvârșit ilegalități până la urmă, Sorina Pintea, sau nu a săvârșit? A ieșit ea un om curat de sub reflectorul paradelor exhibiționiste, scandaloase, agresive sau nu? Măcar acum, dacă tot i-au maculat lipsit de orice control imaginea publică, după arhetipul insurecțional sezonier al hoților care strigă hoții, putem și noi afla dacă a fost ori nu vinovat acest om, dacă dr. Sorina Pintea este hoțul hoților, iar detractorii ei sunt păzitorii cei mai strașnici ai patrimoniului național, curați ca sfinții, eroici ca martirii neamului românesc?

Atât am vrea și am avea dreptul să știm: a fost sau nu a fost vinovată Sorina Pintea? Dacă da, cu ce, și cât de vinovată a fost, dacă nu, cine răspunde?! De fapt cine dă socoteală pentru toată prigoana ațâțată frenetic împotriva elitelor noastre medicale, ca și a altor categori profesionale, a tot ce mișcă ieșind din front în societatea românească întrețesută de lăptari cu lapte de cuc, de albine cu miere de viperă, de farisei cu mâna până la coate în pradă…!

De când ne-am trezit din somnul democrației în solda anarhiei, niște cocostârci într-un picior au năvălit pe broaște. Pe cele râioase le lasă, pe cele curate le înșfacă…! Ne-au băgat doctorii cei mai bun în pușcării, ne-au băgat savanți în pușcării, ne-au băgat juriști eminenți în pușcării, ne-au pus după gratii politicieni incomozi, ne-au încolțit artiști, ne-au aruncat în pușcărie pe unul dintre cei mai străluciți fotbaliști al tuturor timpurilor…, au făcut din țara noastră gulag, din cerul cu stele cimitir fără speranțe, din pământul cu strămoși țărână spurcată, din conștiință monedă de schimb, din caracter volan, din prieten viperă, din mamă străină, din fiu câine de urmă, din Dumnezeu bancomat, din rugă cod, din sfinți majordomi, din popi liftieri, din jurăminte prostituție, din viață Facebook, din lege mouse…! Ce-a mai rămas din noi?! Am termina o carte groasă și tot n-am cuprinde întreg contul de isprăvi răsunătoare politico-secursto-complotiste bănuite, de tenebre ori la vederea zilei…!

Întreabă cineva de onoarea și cinstea simpaticei pe dinafară primărițe (știm cu toții care)? Întreabă cineva de sănătate pe ministrul și ministra (știm noi care)? Întreabă cineva de primarii care rămân remarcabili în istorie prin coabitarea cu șobolanii, șerpii și alte jivine, prin înfrigurarea oamenilor în propriile case, prin astuparea localităților în gunoaie, prin sistarea consumului vital de apă, prin gălăgie, violență, minciună, nepricepere, dezinteres, hoție maxim lacomă, impostură… (știm noi care)? Întreabă cineva cu dreptate pe slujitorii nedreptății din chiar centrul activ al Justiției (știm noi care)?

Nu întreabă! Se vede că nu întreabă…! Busola politică este dereglată ca să indice un anume punct cardinal, unul și același de nu mai știm când. Timpul trece, șmecherii își duc la apogeu șmecheriile, iar, că alegem noi, că nu alegem, e totuna. Tot ei ies, ca uleiul care nu se duce la fund nici dacă torni până la umplere într-un butoi întreg de un deget apă, de restul ulei.

Ne-a spus și nouă cineva până azi ce a fost cu alegerile prezidențiale din 2009?! Ne spune și nouă cineva cum a fost de fapt cu cele mai multe dintre alegerile locale, parlamentare, prezidențiale pro democratice? Dar, mai ales, ne spune cineva cum a fost cu ultimele alegeri de la Primăria Capitalei și Sectoare (suntem în 2022), că la televizor s-a văzut clar ca lumina zilei, dar nu e important ce se vede, e important ce se negociază să se vadă, pesemne?! Nu vom mai trăi noi până când poate că cineva va spune, că tot nu va mai avea atunci nimeni de pierdut nimic.

Dar vrem și noi să știm, clocotește sângele în noi să știm: ce vină a avut Sorina Pintea. După aceea fierbem să știm cum naiba sunt așa de nevinovați un ministru și o ministră în timpul cărora Sănătatea din România a fost batjocura cea mai înfloritoare, iar hoția a fost proporțională cu nenorocirile cele mai devastatoare din întreaga istorie națională.

Nu se mai aude nimic despre glorioasele anchete din umflatele, percutantele, explozivele dosare cu Sorina Pintea, iar de aceea, vrem și noi să știm ce a fost și ce nu a fost în întreagă această larmă depusă la maldărul cavernos de mituri…!

Apoi, dacă nu e greu și dacă se poate, am vrea și noi să mai știm și dacă au fost sau nu au fost fraude electorale, măcar pe seama a ce nu ne pot prosti de la ochi imaginile barbar de ordinare de la televizor…! Ca să știm și noi dacă mai are sau nu mai are sens să mai votăm sau să nu mai votăm…!

 

 

 

 

 

Facebooktwitterby feather