Your message has been sent, you will be contacted soon
Revista Armonii Culturale

Call Me Now!

Închide
Prima pagină » ESEU » AURELIA GROSU: Arta de a-ţi manifesta feminitatea

AURELIA GROSU: Arta de a-ţi manifesta feminitatea

Nu putea lipsi o astfel de temă din această carte.
Se zice că un băiețel își întreabă mămica, văzând-o cu lacrimi pe obraji:
– De ce plângi, mami?
Femeia răspunde printre suspine:
– Fiindcă sunt femeie!
Băiețelul continuă nedumerit:
– Nu înțeleg, ce este cu tine!
Mămica îl ia în brațe, îl sărută sărută fruntea curată și spune:
– Nu ai să înțelegi fiule! Femeia este ceva complicat! De neînțeles. Subiectul a fost închis.
Mai târziu, băiatul își întreabă tatăl, la fel de nedumerit:
– De ce plânge mămica?
Tatăl răspundeți stânjenit:
– Nu știu nici eu, femeile plâng din motive diferite sau din nimic.
Devenind adult băiatul îl întreabă pe Dumnezeu același același lucru care nu îi dădea pace.
Dumnezeu răspunde tânărului calm și sigur pe El: “Când am creat femeia, m-am gândit la o ființă suavă, sensibilă, deosebită. I-am făcut umerii destul de puternici ca să poarte pe ei toată greutatea acestei lumi și destul de moi ca să fie confortabili.
I-am dat toată forța de a da viață și cea de a accepta respingerea cu care o tratează adesea proprii copii. I-am dat forța care îi permite să continue cînd toată lumea o abandonează I-am dat puterea de a avea grijă de familie în pofida oboselii și a bolilor care se ivesc pe parcursul vieții ei.

I-am dat sensibilitatea de a iubi copiii cu o dragoste necondiţionată, chiar și atunci când ei o rănesc cumplit.
I-am dat tăria de a sluji și suporta soțul, în căderile sale și de a rămâne alături cu același devotament până la sacrificiu personal până la finalul vieții.

Şi, în fine, i-am dat lacrimi să plângă atunci când simte nevoia. Vezi fiule, frumusetea nu stă în veșmintele, chipul sau coafura unei femei.
Frumusețea este în ochii ei care sunt poarta către inima ei, locul care adăpostește dragostea. I-am oferit în dar acestea lacrimi prin care îi zărim zâmbetul cald și înduioșător al neprețuitei sale inimi.

Un amalgam de trăiri, emoții puternice și neputințe, sensibilități și dorințe, comori de multe ori negăsite în adâncul sufletului ei feminin, universul matern inegalabil.

Feminitatea fascinează, acest dar cu care venim în lume și prin care ne exprimăm rafinat, cu iubire și măestrie.
Darul și harul divin de a fi femeie îl vom trăi, experima și exersa cu gingășie, aducând celor ce ne privesc zâmbetul forța, curajul, bunătatea și blândețea de care au nevoie.

Feminitatea înseamnă relaxare iar relaxarea inimii vine din lipsa îngrijorărilor de tot felul.
Noi, femeile, suntem ființe emoționale, ne îngrijorăm extrem de des, ne temem la fel de des, iar pentru a ajunge la această treaptă înaltă de dezvoltare personală și spirituală vă readuc aminte un excelent verset de încurajare: “Nu vă îngrijoraţi de nimic, ci in orice lucru aduceti cererile voastre la cunoștință lui Dumnezeu prin rugăciuni și cereri, cu mulțumiri. Şi pacea lui Dumnezeu care întrece orice pricepere omenească, vă va păzi inima și gândurile în Hristos Iisus”. (Filipeni 4)

Viața mea, dragă cititoare, a fost un câmp de luptă cumplit. Până la 56 de ani am fost un războinic puternic în inima mea. Ani de zile m-am rugat, am crezut că Dumnezeu îmi va calma toate ființa iar această dorință aprinsă s-a împlinit. Scriind pentru oamenii cu problem, scriind pentru adulții de azi frământaţi și fragmentaţi am dobândit multă înțelepciune și pace sufletească.
Credința se uită la Cel de Sus iar sentimente la ce se întâmplă în jurul nostrum.
În lume există multe modele feminine false, multe eșecuri feminine morale ce se dezintegrează în fața celor dedicate, elevate, educate, delicate și maiestuoase. Bărbații sau săturat de feminitatea cu mască, vor femei responsabile, capabile, ferme și iubitoare, acel amalgam minunat cu care am început această poveste.
Frumusețea autentică, vie, atractivă și simplă cere un ecou de neoprit în inimile oamenilor.
Cred că nu genele false, tocurile înalte, fuste scurte, unghiile false (toate indică falsitatea) vor învinge, ci modestia, supunerea, bunătatea și bucuria, inteligența și creativitatea vor alcătui aurul interior pe care lumea îl va copia. Aceasta este credința mea.

Îmi doresc să nu ne mai luăm inimile în mâini pentru a le mototoli ca pe niște cutii metalice de suc.
Îmi doresc să avem inimi noi, pline de viață divină și de bucurie, inimi bune calde, pline de iubire.
Atitudinea fiecăruia dintre noi ar fi plăcut să fie fără crăpături în fundație, fără pete pe pereți și fără înțelegeri personale eronate.
Suntem chemate să ne confruntăm cu propriile eșecuri, slăbiciuni, limitări pentru a le fortifica.

Să facem câțiva pași care v-ar putea conduce spre explorarea feminismul din voi:
1. Învăţaţi să vă ascultaţi propriul corp
Trupul este vehiculul care ați venit în această lume și cu care vă transportați sufletul, mintea, trăirile, organele interne. A vă cunoaște trupul presupune să vă cunoașteți latura emoțională și mentală în interdependență totală una de cealaltă. Fiți atente la nevoile sale de bază: atenție, îngrijire, mângâiere, relaxare, intimitate sexual. Învățaţi să vă respectați trupurile, căci ele sunt proprietatea lui Dumnezeu și El veghează permanent asupra mecanismului omenesc, păstrându-le în mișcare.
Corpul cu care ne deplasăm în lumea aceasta este cel mai important mijloc prin care se manifestă spiritul și sufletul, pentru formarea caracterului. Când cunoașteți rolul și importanța trupurilor voastre umane, vă intelegeti pe voi și valoarea voastră. “Nu știți că trupul vostru este templul Duhului Sfânt, care locuiește în voi și pe care L-aţi primit de la Dumnezeu? Şi că voi nu sunteti ai voştri? Căci ați fost cumpărați cu un preț. Preaslăviți dar pe Dumnezeu în trupul vostru și în duhul vostru, care sunt ale lui Dumnezeu”. (Corienteni 1)

Valabil verset în epoca modern, în care cancerul, SIDA, diabetul, atacul cerebral, dependențele de tot felul (fumatul, alcoolul) sunt atât de răspândite pe toată suprafața pământului.

A fi femeie înseamnă să aduci generații viitoare correct, moral, sănătos. Sunteți ale lui Dumnezeu. La fel copii și rudele voastre. Vă îndemn să fiți atente cu sănătatea voastră! Ceea ce imprimați în voi dăruiți mai departe în casele și serviciile voastre!

2. Oferiţi-vă spații pentru emoțiile și sensibilitățile voastre
Femeile sunt ciclice la nivel emoțional și fizic, iar dacă primul este lipsit de armonie ele se vor simți confuse, pierdute, predispuse la depresii. Emoțiile au nevoie de trăire și validare, de asigurarea unui spațiu și pentru a fi înțelese și eliberare.

3. Exersaţi solitudinea şi tăcerea, ca să vă puteți acorda cu inima generoasă a lui Dumnezeu
Solitudinea nu este posibilă fără lipsa tăcerii. Cu cât veți practica aceaste discipline spirituale inseparabile cu atât veți experimenta puterea transformatoare a liniștii. Stăpânirea de sine nu lipsesc zgomotului este cheia tăcerii.

Thomas a Kempis scria: “Este mai ușor să taci cu desăvîrșire decât să vorbești cu cumpătare”.
Sunt femeia care din anul 2004 a rămas fără soț, iar copii au plecat să își organizeze propriile vieți. Orele de singurătate sau adunat în ultimii 13 ani cu miile (5900 ore). La școală nu vorbeam mult cu copiii speciali, petreceam timpul citind, scriind, ascultând muzică, rugându-mă, plângând, gândind. În acest timp am practicat disciplina mental, mai nou și cea fizică, astfel încât să pot face ceea ce trebuie făcut la vremea la care se cere făcut! Cele se practică disciplina tăcerii poat spune cuvântul potrivit la timpul cel mai potrivit.
“Un cuvânt spus la vremea potrivită este, ca niște mere de aur într-un coșuleț de argint”. (Proverbe 25:11)

De multe ori se întâmplă să nu putem trăcea fiindcă ne simțim neajutorate. Folosim des cuvintele pentru ai manevra pe alții. Nu suntem obișnuite să lăsăm din mâini hăţurile, căci vrem să deținem controlul tuturor împrejurărilor. Indicat ar fi să lăsăm control în grija lui Dumnezeu, să ne odihnim după o zi obositoare de muncă. Fără căști, fără Facebook, fără muzică, fără dependențe de orice fel.
Limba este un barometru care indică starea noastră spiritual. Stăpânirea limbii poate însemna totul.
Bonhoeffer scrie: “Adevărata tăcere, adevărata liniște, adevărata retinere de la a vorbi vin numai ca o consecință a liniștii spiritual”.
Catherine de Hueck Doherty a scris: “Totul în mine este liniștit și eu sunt cufundată în liniștea lui Dumnezeu”.
Inima mea s-a calmat deseori în liniștea serii, într un parc, în tăcerea nopții, în rugăciune, în clasa mea de la școală după ce elevii au plecat, în grădina botanică printre trandafiri sau într-o biserică primitoare.

4. Vindicaţi-vă relația cu mama
Multe dintre rănile din cauza cărora respingem feminitatea au legătură cu mama, ea fiind primul model și profesor pentru fetițele care ați fost.
Am avut mari probleme relaționale cu mama mea. În momentul în care vă scriu, ea are 87 de ani și eu am 60 de ani. Am luptat să mențin o relație normală cu ea. I-am iertat comportamentul autoritar și violent, cu toate că el mi-a distrus personalitatea de femeie, am înțeles, am studiat, dar faptul că nu m-a mângâiat și nu a mai spus niciodată “te iubesc” va rămâne o traumă până în veșnicie.

Iubiți, iertaţi, alinaţi, mângâiați vorbiți frumos și luminos!

5. Vindecați-vă relația cu tatăl
Energia masculina este asociată cu competitivitatea, agresivitatea, dominația, excesul de rațiune. Multe femei se raportează eronat la personalitatea masculină ca la niște călăi. De aceea orice urmă de durere pusă pe seama bărbaților din viața voastră necesită reechilibrare și vindecare.
Căutați ajutor calificat nu rămâneţi departe de acest subiect!

6. Descoperiți-vă unicitatea ca femei
Fiecare femeie are acel “quelque chose”special şi numai al ei.
De multe ori când eram tânără am auzit diverse persoane exprimând la adresa mea: “Îl are pe vino încoace”. Nu știam ce înseamnă, dar, intuitive, știam că este ceva plăcut.
Descoperiți acel “ceva” care ţi-e specific, astfel încât să nu mai resimţi teama de competiție cu alte femei. Nimic nu este mai chinuitor pentru o femeie decât să se raporteze la modelele de frumusețe impuse de societate, acele modele care nu o reprezintă.
Eu am ales să fiu simplă, să port lucruri după gustul și buzunarul meu, să influențez lumea prin experiența mea de viață și prin bogăția mesajelor din cărțile mele. Nu mă compar cu nimeni, îi mulțumesc lui Dumnezeu că sunt sănătoasă și independentă fizic și financiar. Vă îndemn la recunoştinţă şi multumire!

7. Cultivați-vă intuiția și creativitatea două forțe de energie nebănuite pentru o viață plenara
Feminitatea nu poate exista fără creativitate, fără artă, fără frumos, bun și valoros. În fiecare femeie se află o artistă care așteaptă să se exprime.
O femeie care nu lucrează cu dragoste, coase, gătește, împletește, pictează, croiește, vopsește, se stinge, se îmbolnăvește. Boala nu apare în prezența gândirii positive, plină de vise, obiective și sens.

8. Socializaţi și împărtășiți cu alte femei deschideți-vă către pasiune, iubire și compasiune, participând la campanii umanitare, acțiuni de voluntariat, întâlniri de grup
Când femeia e împlinită și bucuroasă toată familia va fi binecuvântată!

9. Rugaţi-vă încetat
Din cele mai vechi timpuri, femeile au avut mare deschidere față de spiritualitate. A vă ruga în liniște, în gând pentru o colegă, pentru părinți, pentru frații voștri sau pentru un șef dificil sau rezolvarea unei situații limită pune sufletul în mișcare și atenția lui Dumnezeu. Nu despere mâncare sau sex sau telenovele sau ştirile actuale aș vrea să vă aud vorbind, ci despre cum v-a răspuns Dumnezeu când ați trecut printr-o boală, o suferinţă, o pierdere. Dragostea lui Dumnezeu se cere experimentată, iar ea se manifestă doar datorită rugăciunilor voastre.

10. Alegeti correct!
Orice ați allege: pantofi, haine sau accesorii fiți elegante. Femeile elegante nu copiază ci adaptează!
Puneti în valoare creativitatea, nu reproduceți exact ținutele modelelor de pe blogurile de fashion, pe Instagram sau în revistele glossy. Învățaţi să adaptați trendurile în propriul vostru stil. Puteți găsi lucruri faine nu doar în magazinele de brand.
Eu fost în această vară în multe magazine cu haine scumpe din Galați, chiar în această vară fiind invitată deseori la televiziune și participând la diferite evenimente, am nevoie de haine noi. Îmi doream câteva sacouri pe care să le asortez la diferite bluze și accesorii.
Ce am găsit găsit erau haine foarte scumpe pentru salariul meu de bugetar. Într-o sâmbătă mi-am propus să merg în alt cartier unde ştiam că au lucruri frumoase în regim second hand. Era un sacou bleumarin de calitate cu garnitura alba la mâneci și rever excepțional. Parcă mă aștepta să îl iau. Prețul? De 3 ori mai mic ca în magazinul de firmă. Am fost mulțumită și la buzunar și în inimă!

Nu îmi doresc să mă compar cu nimeni. Am un motoo pe care l-am început pe Facebook:
performanța mea + părerea altora = stima de sine = o mare eroare.
Cred că analizând în liniște, veţi înțelege ce am vrut să vă transmit. Mai cred că suntem pe Pământ pentru a evolua, nu pentru a concura cu ceilalți.

11. Dezvoltați-vă integritatea
Integritatea este un concept de studiat în anii de școală. El vorbește despre acțiunile consecvente potrivite cu valorile, metodele și elementele de măsură precum și de raportare la principii și așteptări care pot fi verificate prin rezultate.
Din punct de vedere etic, integritatea este considerată ca onestitate şi corectitudine. Evaluarea ei ține de acurateţea acțiunilor cuiva. Ea exprimă virtuțile, trăirile și aplicarea convingerile fără discrepanțe între afirmații și exemplul trăirilor personale.

Îmi place să închei acest subiect atât de frumos despre caracterul unei femei cu ceea ce a scris Barbara de Angelis (consultant în relații umane americane, lector și autor, consilier creștere personală și profesor spiritual):
“A trăi cu integritate înseamnă să nu te mulțumești cu mai puțin decât știi că meriți în relațiile tale. Să ceri ceea ce dorești și ai nevoie de la ceilalți. Să îți spui propriul adevăr chiar dacă asta ar putea crea conflicte sau tensiuni. Să te porți în ceea ce crezi tu, nu ceea ce cred alții”.
Deci, a fi integru înseamnă a face exact ceea ce spui. Fiți curajoase! Fiţi integre!

Dumnezeu a construit femeia cu un puternic simț al nuanţelor și detaliilor. Femeile vor fi fericită și împlinită dacă vor știi sigur că viețile, activitățile lor au un scop bine definit.
Dragele mele, fiecare din voi a fost proiectată într-un mod unic pentru a împlini, aici pe pământ, o misiune, un plan unic al lui Dumnezeu.

Fără istoria uneia dintre voi neînsemnată pentru mulți din jurul vostru, istoria lumii ar fi incompletă.

Fiecare dintre noi facem parte din marele Lui puzzle, care ar rămâne incomplet fără una dintre voi.
Dumnezeu dorește să vă restaureze, să vă ajute să umblați în abundența plinătăţii Sale, să vă acorde în dar mântuirea Sa care cuprinde fiecare parte a ființei umane: duh, suflet și trup.
El dorește să vă scoată din închisoarea trecutului, din mentalitatea de victimă, din teroarea emoțiilor nevindecate.
În Psalmul 91 Dumnezeu vă promite: “Fiindcă mă iubește, zice Domnul de aceea îl voi izbăvi, îl voi ocroti, căci cunoaște Numele Meu … Când mă va chema, îi voi răspunde, voi fi cu el în strâmtoare”.

Dragi femei, vă doresc din inima să domniţi peste provocările vieții, să vă reconsideraţi ființa, să vă întăriți inimile și să vă influențați familiile, prietenii, colegii, societatea.

Fiți binecuvântate!
Cu prețuire Aurelia Grosu

Facebooktwitterby feather