Your message has been sent, you will be contacted soon
Revista Armonii Culturale

Call Me Now!

Închide
Prima pagină » ESEU » Carmen Aldea Vlad. Cuvinte din cuvinte pentru poeta cu talent și omul frumos

Carmen Aldea Vlad. Cuvinte din cuvinte pentru poeta cu talent și omul frumos

Sufletul scrie literatură, nu tasta. Poți scrie cu o tastă de aur, dar dacă nu pui suflet, cuvântul va fi înveșmântat cu noroi. El, însă, trebuie aurit cu lumina vie a sufletului, ceea ce nu poate face direct tasta încremenită și fără sentimente. Așa cum nu din spațiul virtual și-nghețat în aparaturi ultratehnicizate provin sunetele vocale și instrumentale ale muzicii mirabile, ci numai glăsuirea gurii cu har și activarea cu talent a instrumentelor muzicale le poate izvorî, așa cum nu pensula împăturește culorile minunat de armonios pe tablouri măiastre, ci pictorul cu privire, îndemânare, iubire și înger în slujba lucrului său.

Nu faceți fiecare dintre voi nimic din toate acestea, dacă nu aveți sădit în trup și suflet dragostea și harul și dacă nu simțiți din toată ființa voastră că sunteți născuți pentru ceea ce vreți să făuriți. Lumea vastă cuprinde în ea ocupații pentru fiecare dintre noi, oricine-și poate afla locul și menirea sa dacă nu se rătăcește pe unde și cu ce nu este sortit să se-ngemăneze…!

Și mai este ceva: trebuie să ai ce, despre cine, despre ce să scrii, să cânți, să pictezi. Dacă aceaste componente factuale ale actului creației nu există, ratezi favorabilitatea de imagine a faptului de a nu fi încercat.

În ce mă privește și pe seama conținutului de fond și al suportului emoțional, dacă am făcut ce și cum trebuie, scriind această carte, numai dumneavoastră cititorii sunteți în dreptul de a hotărî. În această idee vă încredințez în cele ce urmează un fundament de reflecții așezând în fața dumneavoastră o rază luminoasă revărsată-n superbitatea uman ca un torent de frumusețe feminină, ca un izvor de creație poetică foarte inspirată, ca o oglindă de generozitate, ca un model de blândețe, ca un temei al speranței că te afli în fața unui om bun, înțelegător, inteligent, vesel, demn…, iar pentru toate acestea iubit.

Cât o iubesc eu pe doamna descrisă aici o știu bine și știe, cred că și ea…, de ce o iubesc sigur că știm amândoi, dar de spus o spun numai eu, că așa este frumos. Pentru că sunt atașate la text fotografii cu ea, nu este ușor de identificat, iar după aceea nici nu mai este nevoie să adaug eu nimic, fiind vorba despre o încântătoare doamnă prea bine cunoscută de către cei ce iubesc poezia, muzica și oamenii frumoși.

Cred că intuiți: aduc în discuție, spre bucuria și plăcerea oamenilor cumsecade, pe poeta Carmen Aldea Vlad, textieră de cântece, multe dintre ele interpretate de către Paul-Ciprian Surugiu – Fuego dar și de majoritatea celebrilor interpreți români de muzică ușoară romantică. Mai este și hotelieră la Constanța, unii dintre dumneavoastră poate că nu știați. Nu-i cunosc încă ospitalitatea în această calitate și nu din vina sa nici a mea, ci a faptului că timpul liber parcă l-a înghițit Saturn, nu Cronos din calea mea, că veni vorba de mare – puteam să spun Bachus, dar n-ar fi fost vorba de înghițit în cazul acesta ci de aghezmuit. Anul în curs, chiar la iarnă de o fi să fie, merg la mare, cunosc acolo ccâteva doamne pe care mi-ar fi drag să le invit pe câte una la „două vorbe și o cană cu vin”, însă eu sunt născut sub zodia plodului cu nouă moașe și buricul netăiat…!

Cei care o cunoașteți pe poeta talentată și omul frumos Carmen Aldea Vlad, dacă iubiți poezia romantică și muzica sensibilă iubiți-o și prețuiți-o și pe ea, ca mine, iar dacă o întâlniți oferiți-i o floare și o îmbrățișare din partea mea și a dumneavoastră, tuturor. Asemenea voi face și eu: îi voi oferi multe flori și multe îmbrățișări, ca să fie și de la mine și de la dumneavoastră…! Aceasta, de altminteri fac și acum, căci cuvintele din cuvinte, ale mele, o prețuiesc, o iubesc și o admiră pe poeta Carmen Aldea Vlad.

(Aurel V. Zgheran)

(Foto reprezentativă și următoarele: Aurel V. Zgheran, București, 2013 și 2014 – în ultima și cu Stela Enache, George Natsis cu soția sa Marcela, Daniel Gheorghe… (București, 23 mai 2015)

 

Facebooktwitterby feather