Your message has been sent, you will be contacted soon
Revista Armonii Culturale

Call Me Now!

Închide
Prima pagină » CARTI » CARTI PRIMITE LA REDACTIE » CĂRȚI PRIMITE LA REDACȚIE: CĂLĂTOR PRIN TIMPUL VIEȚII MELE de PETRUȘ ANDREI

CĂRȚI PRIMITE LA REDACȚIE: CĂLĂTOR PRIN TIMPUL VIEȚII MELE de PETRUȘ ANDREI

TITLU: CĂLĂTOR PRIN TIMPUL VIEȚII MELE (volum liric aniversar 70 )

AUTOR: prof. PETRUȘ ANDREI

Editura: Sfera – Bârlad

 

Petruș Andrei este un tradiționalist, atent nu numai la încercările spirituale și existențiale proprii, dar și la dramele neamului și umanității. E, dacă vreți, un curaj, în contextul în care se derulează, de bune decenii, experimente neomoderniste, neoavangardiste și postmoderniste, abaterea de la asemenea trasee echivalând cu automarginalizarea. Cu atât mai mult, cu cât autorul trăiește undeva într-un târg de provincie, unde a profesat întreaga viață ca dascăl de limba și literatura română, la un liceu. Predominante, desigur, sunt formele clasice (autorul excelând în speciile sonet și rondel), în sonuri folclorice, nelipsind, totuși, cele moderne. Este un semn că Petruș Andrei și-a asumat un program estetic pentru care e gata să dea socoteală contemporanilor contrariați că preferă un drum ”părăsit”:  ”Vor fi litigii și-n posteritate/ Și îți vor da sau nu dreptate/ Dar vei trăi și prin a lor dispută” (În caz că…). Cum se vede, ironia îi vine în ajutor ori de câte ori consideră că e ”salvatoare”. (Theodor Codreanu)

Am primit de la distinsul poet vasluian ultimul număr al revistei literare VIAȚA NOASTRĂ (Revistă cu apariție variabilă de cultură și viață aparținând Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor ”Elena Cuza” Bârlad), Nr. 34 – Martie 2017. O revistă interesantă, ofertantă din punctul de vedere al conținuturilor și diversității tematice. Felicitări autorilor și întregului colectiv redacțional.

De asemenea, am mai primit și numărul ianuarie-martie 2017 al revistei de cultură LITER-CLUB,  o revistă cu format interesant (1/2 A4 H), cu un conținut la fel de atractiv și de ofertant. Felicităm distinșii colaboratori și colectivul redacțional.

            

Facebooktwitterby feather