Your message has been sent, you will be contacted soon
Revista Armonii Culturale

Call Me Now!

Închide
Prima pagină » Fără categorie » „CINSTEȘTE-L PE DOCTOR…”

„CINSTEȘTE-L PE DOCTOR…”

„CINSTEȘTE-L PE DOCTOR…”
Am cunoscut, de-a lungul vremii și al vieții (am împlinit, cu voia lui Dumnezeu, 81 de ani), numeroși medici timișoreni și TUTUROR le port respect, calde amintiri și recunoștință. Unii mi-au fost sau îmi sunt apropiați și buni prieteni, majoritatea aflându-se, cu nume și prenume, în cele două volume din Jurnalul meu, „Îngerul Adâncului” și „Adam”, apărute, în 2020, la Editura Mirton din Timișoara: Prof. univ. dr. Gheorghe Băcanu, Prof. univ. dr. Viorel Șerban, Prof. univ. dr. Margit Șerban, Prof. univ. dr. Ilie Luca, Prof. univ. dr. Dan Poenaru, Prof. univ. dr. Mircea Lăzărescu, Prof. univ. dr. Lucian P. Petrescu, Dr. Susana Dumele, Dr. Ioana Lakatos (minunatul, neprețuitul nostru medic de familie), Dr. Dorin Agapie, Dr. Mihăița Mihălceanu și Dr. Silviu Mihălceanu (care ne fac onoarea, soției mele și mie, de a ne fi nași de cununie), Dr. Mircea Costin și alții încă, pe care îi rog să mă ierte că, în graba aducerii-aminte, memoria a preferat să-i păstreze pentru sine.
Acestei galerii de individualități puternice, accentuate, Providența a adăugat, de curând, un nume nou: numele Domnului Doctor DAHMASH MARWAN, în cabinetul căruia am poposit pentru un consult de specialitate. Domnul Doctor Dahmash Marwan m-a impresionat și mi-a dat un puternic simțământ de siguranță prin însușirea de căpetenie, cred, a personalității sale: INTELIGENȚA, cu cele mai importante manifestări ale acesteia, în împrejurarea dată: inteligența existențială (evaluarea rapidă a personalității pacientului); inteligența profesională (diagnostic limpede și precis, dar negrăbit și nuanțat); inteligența emoțională (generozitatea, tactul, argumentarea răbdătoare și empatică a tratamentului, omenia, înțelegerea adâncă, inclusiv spirituală, a suferinței). O întâlnire providențială, așadar.
Îmi însușesc, în consecință, pe deplin înțeleapta spusă a lui Isus Sirah:
„Cinsteşte pe doctor cu cinstea ce i se cuvine, că şi pe el l-a făcut Domnul. Că de la Cel Preaînalt este leacul şi de la rege va lua dar. Ştiinţa doctorului va înălţa capul lui şi înaintea celor mari va fi minunat. Domnul a zidit din pământ leacurile, şi omul înţelept nu se va scârbi de ele”. (Cartea înţelepciunii lui Isus, fiul lui SirahEcclesiasticul) (38, 1-4).

Drept care, iscălesc:

Prof. dr. EUGEN DORCESCU (Eugeniu Berca), Membru al Uniunii Scriitorilor din România; Membru Corespondent al Academiei Hispanoamericane de „Buenas Letras” din Madrid; Cetățean de onoare al Timișoarei.

Facebooktwitterby feather