Your message has been sent, you will be contacted soon
Revista Armonii Culturale

Call Me Now!

Închide
Prima pagină » CONCURSURI » Concursul de creaţie literară pentru elevi BOGDANIA, ediţia I – a, 2019

Concursul de creaţie literară pentru elevi BOGDANIA, ediţia I – a, 2019

Asociaţia Cultural-umanitară ”BOGDANIA” din municipiul Focşani, Str. Contemporanu, Nr. 28, cod 620065, jud. Vrancea şi revista de cultură ”BOGDANIA” organizează:

Concursul de creaţie literară pentru elevi „BOGDANIA”, ediţia I – a, 2019.

       În anii anteriori mai mulţi elevi de Şcoală Gimnazială din ţară au fost premiaţi în cadrul Festivalului-concurs naţional de creaţie literară Bogdania, la secţiunea pentru copii. De aceea considerăm ca necesar şi benefic să organizăm, un concurs naţional de creaţie literară numai pentru elevi de vârsta 7-15 ani.

Scopuri:

*Descoperirea de noi talente din rândul elevilor din clasele I-VIII, stimularea interesului pentru creaţie literară şi promovarea dorinţei de afirmare a copiilor care creează şi au înclinaţii deosebite pentru limba română.

Participanţi: – Elevi ai Şcolilor Gimnaziale  din Vrancea şi din ţară, din clasele I-VIII.

Secţiunile concursului: poezie şi proză scurtă.

Textele trebuie dactilografiate în Word, Times New Roman 12 pct., spaţiere un rând, cu diacritice şi să nu depăşească 3 pagini A4 pentru fiecare gen literar (minim 3 poezii), într-un singur document în format .doc sau .docx la adresa de e-mail: ionelmarin55@gmail.com şi

mateev.genoveva@yahoo.com

Trimiterea creaţiilor: 01 aprilie – 01 mai 2019, la adresele:

  1. E-mail: ionelmarin55@gmail.com, cu menţiunea ”Pentru concurs”.
  2. b) Poştă: Asociaţia Cultural-umanitară ”BOGDANIA”, FOCŞANI, Str. Contemporanul nr. 28, Cod 620061, judeţul Vrancea, cu menţiunea „Pentru concurs” în câte 2 exemplare.

Textele vor purta un motto, care se va regăsi şi pe un plic închis, cuprinzând date despre autor (nume, prenume, data naşterii, adresa de corespondenţă, precum şi denumirea Şcolii Gimnaziale, profesor/îndrumător, localitatea şi judeţul).

Textele trimise după data de 01.05.2019 (data poştei) nu vor fi luate în considerare, de asemenea cele care nu sunt dactilografiate corespunzător (fără diacritice).

Corectarea textelor se va face de către un juriu format din 3 (trei) poeţi, prozatori, critici din România. Se va întocmi o fişă de participare pentru fiecare concurent.

Taxa de înscriere pentru fiecare concurent este de 50 RON, trimis prin mandat poştal pe adresa Asociaţiei culturale Bogdania.

În urma evaluării fiecărei creaţii se va stabili pe bază de note, concurenţii premiaţi la poezie şi separat la proză scurtă, pentru elevii din:

  1. Clasele I-IV; b) Clasele V-VIII

Premianţii vor fi anunţaţi în data de 20 mai 2019, prin e-mail şi telefonic.

Se vor acorda câte trei Premii pentru fiecare secţiune şi  în funcție de calitatea textelor și diplome speciale din partea partenerilor Bogdaniei.

Vă așteptăm cu drag să vă înscrieți în competiția literară. Vom primi cu bucurie creaţiile voastre, poezii, poveşti, povestiri legate de copilărie, amintiri din vacanţe, din familie, etc.

Tema este la alegerea voastră. Este bine să ne trimiteţi lucrări proprii, nepublicate.

Festivitatea de premiere se va desfăşura în data de 01 iunie 2019 în locaţia care va fi adusă la cunoştinţă cu 7-8 zile înainte pentru a se putea asigura o bună prezenţă. Succes tuturor!

Relaţii suplimentare: e-mail: ionelmarin55@gmail.com; mateev.genoveva@yahoo.com

Mobil: 0752862369; 0728217492; şi tf. 0743952206 – d-na Mateev Simona

Preşedintele Asociaţiei culturale Bogdania, Scriitor Ionel MARIN

Facebooktwitterby feather