Your message has been sent, you will be contacted soon
Revista Armonii Culturale

Call Me Now!

Închide
Prima pagină » CONCURSURI » Concursul Național de Proză Scurtă Fănuș Neagu, Ediția I, 2015

Concursul Național de Proză Scurtă Fănuș Neagu, Ediția I, 2015

Biblioteca Județeană “Panait Istrati” Brăila, în colaborare cu Consiliul Județean Brăila, Primăria Municipiului Brăila, Muzeul Brăilei “Carol I”, Inspectoratul Școlar Județean Brăila, Uniunea Scriitorilor din România, filiala Sud-Est și Școala “Fănuș Neagu” Brăila, organizează Concursul Național de Proză Scurtă Fănuș Neagu, Ediția I, 2015.
Inițierea concursului este prilejuită de comemorarea a 5 ani de la moartea scriitorului Fănuș Neagu (24 mai 2011), unul dintre cele mai importante nume ale literaturii române. Personalitatea sa extraordinară poate fi un model pentru noua generație și constituie un punct de plecare pentru implicarea tinerilor în manifestarea talentului lor literar. Concursul se organizează pe secțiunea proză scurtă și este deschis tinerilor cu vârsta cuprinsă între 11 și 25 de ani.
Textul lucrării va fi tehnoredactat în limba română, fontul Times New Roman, cu diacritice, mărimea caracterului de 12. Manuscrisele vor avea menționate pe prima pagină, în colțul din dreapta sus: numele și prenumele și datele de contact: localitate, județ, adresă de email, telefon; pentru elevi se vor specifica și școala, clasa, numele profesorului coordonator. Autorii pot participa cu cel mult două lucrări, nu mai mari de 15 pagini, format A4. Lucrările, însoțite de fișa de înscriere, vor fi trimise doar electronic, pe adresa de e-mailconcurs_fanus_neagu@bjbraila.ro și concurs_fanus_neagu@gmail.com , până la data de 30 aprilie 2015, inclusiv.
Juriul va fi constituit din scriitori, critici literari, profesori. Președintele de onoare al juriului va fi Anita Neagu, fiica scriitorului. Premiile vor fi acordate pe secțiuni și vor consta în bani și cărți. Premierea va avea loc la Biblioteca Județeană “Panait Istrati” Brăila, în data de sâmbătă, 23 mai 2015. Lucrările vor fi publicate pe site-ul concursului și în volum la Editura “Proilavia” a bibliotecii. Concursul nu implică taxă de participare.
Toate detaliile referitoare la organizarea manifestării (participanți, redactarea lucrărilor, juriu, premii, etc.) sunt cuprinse în Regulamentul de participare. Informații suplimentare se pot obține de la domnul șef  serviciu Relații cu publicul Claudiu Brăileanu telefon: 0239/61 95 90 int 114 sau la adresa de email: concurs_fanus_neagu@bjbraila.ro.
Coordonator al manifestării,
Dragos Adrian Neagu,
Manager, Biblioteca Județeană “Panait Istrati” Brăila
Facebooktwitterby feather
Etichete: