Your message has been sent, you will be contacted soon
Revista Armonii Culturale

Call Me Now!

Închide
Prima pagină » EVENIMENT » CONFERINŢELE ŞAGUNA – OKIAN

CONFERINŢELE ŞAGUNA – OKIAN

CONFERINTELE SAGUNA – OKIAN

Vineri, 3 aprilie 2015, ora 18.00

Sala Festiva a Colegiului National “Andrei Saguna”

Tema : ESTE MINTEA UMANA ALGORITMIZABILA? Reflectii asupra unei teoreme a lui Kurt Godel

Invitat : MIRCEA DUMITRU, rectorul Universitatii Bucuresti

Moderator : ADRIAN LACATUS, decanul Facultatii de Litere, Universitatea Transilvania din Brasov

 

http://okianoteca.blogspot.ro/2015/03/conferintele-saguna-okian.html

In prezentarea sa, domnul Mircea Dumitru va aborda urmatoarele aspecte:

 

  1. Peisajul actual din filosofia mintii. Problema ontologica minte-corp si principalele pozitii filosofice actuale care raspund la această chestiune.
  2. Este mintea umană algoritmizabila?
  3. Teoremele lui Goedel: prezentare populară.
  4. Goedel – incompletitudinea ne arata ca mintea umana nu poate fi algoritmizata complet.

Mircea Dumitru este un filosof roman, profesor de logica la Facultatea de Filosofie si rector la Universitatea din Bucuresti. Din 2014 este membru corespondent al Academiei Romane.

Domeniile sale de specializare si cercetare sint logica filosofica, filosofia limbajului, metafizica analitica a modalitatii.

Printre studiile cele mai importante se numara Doctoratul la Tulane University, New Orleans, Louisiana, S.U.A., in mai 1998, iar in iulie 1998 a obtinut titlul de Doctor in Filosofie, Universitatea Bucureşti. In iulie 1985 publica Lucrarea de Diploma, in cadrul Facultatii de Filosofie, Universitatea Bucuresti.

Experienta academica stiintifica si administrativa

In 2004 Mircea Dumitru devine profesor universitar al Universitatii Bucuresti, Facultatea de Filosofie, Catedra de Filosofie Teoretica si Logica. Intre 1999 si 2004 a fost conferentiar universitar la Universitatea Bucuresti, Facultatea de Filosofie, Catedra de Filosofie Teoretica si Logica. In perioada 1996-1999 a fost lector universitar, Universitatea Bucuresti, Facultatea de Filosofie, Catedra de Filosofie Teoretica si Logica. In 1990 ocupa functia de redactor principal II, Editura “Humanitas”, Bucuresti. In perioada 2008–2011 a fost prorector la Universitatea din Bucuresti, iar intre 2000 si 2008, decan al Facultatii de Filosofie, Universitatea Bucuresti

Incepind cu 2005, pina in prezent, Mircea Dumitru este presedintele Comisiei de Stiinte Umaniste si Teologie, ARACIS.

Dintre numeroasele premii, medalii si distinctii amintim Premiul „Mircea Florian”al Academiei Romane, 2001, pentru lucrarea Modalitate si incompletitudine. Logica modala ca logica de ordin superior si Ordinul Bernardo O’Higgins, in grad de Mare Ofiter, conferit de Presedintele Republicii Chile, iulie 2005.

Facebooktwitterby feather
Etichete: