Your message has been sent, you will be contacted soon
Revista Armonii Culturale

Call Me Now!

Închide
Prima pagină » CARTI » CRISTIAN PETRU BĂLAN: DICȚIONARUL CRIMINALILOR COMUNIȘTI DIN ROMÂNIA

CRISTIAN PETRU BĂLAN: DICȚIONARUL CRIMINALILOR COMUNIȘTI DIN ROMÂNIA

      La editura White Wings din Glen Ellyn, Illinois, SUA, în 1993 am publicat DICȚIONARUL CRIMINALILOR COMUNIȘTI DIN ROMÂNIA (Descriind și metodele de schingiuire din închisori), Ediția I. Este o premieră absolută în țara noastră, lucrare întru totul originală și necesară, singura de acest fel până acum, dar apărută într-un tiraj mic, din lipsă de fonduri… Pe pagina ei de gardă am scris:
”Dedic această lucrare foștilor deținuți politici anticomuniști din România, care au suferit cumplit trecând prin schingiuiri inimaginabile sau care au fost exterminați cu sălbăticie prin zecile de închisori și lagăre de muncă forțată, tuturor victimelor comunismului de la noi”.


Lucrarea are multe ilustrații și a fost prefațată de regretatul erou Grigore Caraza, care a zăcut 23 de ani în închisorile Securității, El era Ex-președintele Consiliului Național Român, secția America de Nord, membru fondator al Asociației Foștilor Deținuți politici de la Geneva și Paris, Vicepreședinte pentru Statele Unite al A.F.D.P. cu sediul la Geneva. Un ”Cuvânt înainte” l-a postat și regretatul Nicolae A. Manolescu, fost președinte al Ligii Româno-Americane.

Facebooktwitterby feather

Un comentariu

  1. Cred că simplul cuvânt „mulţumiri” nu este în măsură să aprecieze suficient efortul domniei voastre. Un asemenea dicţionar a necesitat un volum uriaş de muncă – investigare, cercetare, informare etc, iar lucrarea în sine face parte din Istoria poporului român, acea parte neagră ce nu este permis a fi uitată de cetăţenii acestei patrii. Acum, când diriguitorii ţării încearcă să scoată Istoria României din procesul de învăţământ, Dicţionarul dumneavoastră cred că este bine venit, aşa cum ar fi fost bine venită şi o istorie REALĂ a comunismului. Felicitări plecate din suflet, domnule profesor universitar, academician Cristian Petru Balan!

Comments are closed.