Your message has been sent, you will be contacted soon
Revista Armonii Culturale

Call Me Now!

Închide
Prima pagină » Dezbaterea Zilei » Cum se spune corect: Scrisoarea III sau a III-a?

Cum se spune corect: Scrisoarea III sau a III-a?

Subiectul de astăzi se referă la o situaţie amuzantă care a avut loc Marţi, 17 Februarie 2015 la şedinţa CNA, în care, Radu Călin Cristea a rugat-o pe realizatoarea Lavinia Şandru de la Realitatea TV să pronunţe corect titlul poeziei Scrisoarea a III-a de Mihai Eminescu.

Ma jos am redat o parte din textul articolului publicat de mediafax.ro.

„Rugămintea către doamna Şandru este una modestă şi poate sugera felul cordial în care înţeleg să răspund provocărilor dumneavoastră. Rugămintea ar fi legată de cultivarea limbii române. V-am ascultat pe 15 ianuarie recitând un poem de Marin Sorescu despre poetul naţional, dacă nu greşesc. Rugămintea mea ar fi, dacă veţi mai recita pe viitor, să spuneţi corect «Scrisoarea a III-a» şi nu «Scrisoarea trei»”, a spus Radu Călin Cristea.

La rândul său, Lavinia Şandru a răspuns: „Aşa m-a învăţat profesoara mea de limba şi literatura română, m-a învăţat că aşa se spune, «Scrisoarea III (trei)». Acum va trebui să o invităm şi pe ea aici şi să discutăm despre cum se zice de fapt titlul acestei superbe poezii de Mihai Eminescu. Daţi-mi voie să o invit la următoarea şedinţă CNA”.

Deci, care este varianta corectă?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...

Opiniile voastre le  aşteptăm cu mare drag la rubrica de comentarii!

 

Facebooktwitterby feather
Etichete: