Your message has been sent, you will be contacted soon
Revista Armonii Culturale

Call Me Now!

Închide
Prima pagină » EVENIMENT » Dana Mihaela Chioariu: Cultură și prietenie la Biblioteca Județeană din Vâlcea. Participare clujeană

Dana Mihaela Chioariu: Cultură și prietenie la Biblioteca Județeană din Vâlcea. Participare clujeană

În cadrul Taberei prieteniei literare – *De Amiciția*, ediția 2023 de la Olănești, tabără organizată de inimoasa cu sufletul mare, plin de iubire și frumos: coordonator, poet, jurnalist și promotorul acestei tabere doamna Mariana Moga, la invitația distinsei doamne Zenovia Zamfir, reprezentanta bibliotecii și a ligii scriitorilor, jurnalista și moderatorul acestei minunate întâlniri de înălțare sufletească, am participat la Biblioteca *Antim Ivireanul,* din Râmnicu Vâlcea, unde a avut loc un eveniment literar-cultural de înalță ținută .Tot acolo a avut loc și întâlnirea cu Liga Scriitorilor Români, filiala Vâlcea. La acest eveniment, au mai fost prezenți scriitori din zona Vâlcea, scriitori de la Societatea Culturală Anton Pann și jurnaliști.

Cuvinte de întâmpinare și bun venit, au fost rostite de către părintele Nicolae State, doamnele Zenovia Zamfir, Marinela Belu- Capșa și Luci Trușcă, reprezentantele Ligii Scriitorilor. Apoi, doamna prof.dr. și critic literar Maria Vaida de la Cluj, a susținut Conferința ,,Cantemir-300″, Dinastia Cantemirilor.

Toți scriitorii taberei am primit din partea Ligii Scriitorilor, Diplome de Excelență, în semn de apreciere și prețuire pentru activitatea desfășurată în domeniul literaturii și culturii române.

În cadrul acestui eveniment, ne-am bucurat foarte mult și de prezența Domnilor George Călin, Ambasador Cultural la Convenția ONU de la Geneva, Președintele Societății Culturale Apollon și domnul Nicolae Cismaru, poet și președintele Asociației Culturală -Anton Pann, din Râmnicu Vâlcea.

Un alt eveniment cultural de măreție sufletească a fost vizita casei unde a locuit o perioadă poetul și rapsodul Anton Pann, continuând cu vizita la – Muzeul de Artă și Muzeul de Istorie.

Mulțumiri și prețuire, domnilor Petre Cichirdan și Ovidiu Cristian Dinică pentru revistele: Cultura Vâlceană, Povestea Vorbii și Forum Vâlcean, dar și domnilor Pandele Jianu și Martin Marian, care ne-au cântat și încântat cu minunatele lor voci.

De asemenea alături de celelalte: Cupe, plachete și diplome naționale și internaționale, am adăugat și cea de-a treia medalie primită din partea organizatoarei taberei Mariana Moga.

Doamne, îți mulțumesc pentru această viață, pe care mi-ai dat-o, dar și pentru sufletele frumoase întâlnite cu această ocazie.

Motiv pentru care vreau să menționez că: recunoștiința și mulțumirile sunt firești, dar au o mare valoare, sunt de *Aur*. Scriitorul și dramaturgul Lope de Vega spunea: „Mulțumirile nu sălășluiesc în aur, însă aurul în mulțumiri, da”.

Dana Mihaela Chioariu

Facebooktwitterby feather