Your message has been sent, you will be contacted soon
Revista Armonii Culturale

Call Me Now!

Închide
Prima pagină » Fără categorie » DELIA RĂDULESCU, CĂRŢI ŞI CITITORI

DELIA RĂDULESCU, CĂRŢI ŞI CITITORI

 

DELIA RĂDULESCU

CĂRȚI  ȘI  CITITORI

 

Mărturisesc că îmi place să citesc. Și proză, și poezie, și eseu, și cronică literară. De aceea, când  doamna Mariana Pâșlea a dat curs rugăminții mele de a-mi trimite volumul său de debut, intitulat DRAGOSTE TÂRZIE, apărut în 2017, la Editura Mirton, din Timișoara, m-am bucurat foarte mult. Știam că scrie poezie, urmărindu-i postările, pe internet.

Am deschis volumul de poezie nu numai cu drag,  ci și cu emoție. O carte cu peste 300 de pagini, pe care nu am lăsat-o din mână timp de cel puțin două ore. De la o poezie la alta, bucuria lecturii creștea. A doua zi am terminat-o și alte două-trei zile am trăit sub imperiul emoțiilor generate de versurile citite.

Mare a fost bucuria mea când, în urmă cu numai o săptămână, am primit încă două volume ale aceleiași autoare, ieșite de sub tipar în acest an, 2020! Firește că nu le-am așezat în bibliotecă. Le-am pus pe noptiera de lângă pat, alături de veioză, cu gândul să le citesc. Evident următoarele trei seri m-am desfătat cu ele  și nu m-am putut abține să nu-i transmit autoarei câteva impresii  în urma lecturii.

Citez mesajul adresat doamnei Mariana Pâșlea:  „Scrierile dumneavoastră sunt absolut fermecătoare! Le citesc și le recitesc… și nu mă satur de câte „ minunății” descopăr în ele și în mine… un amestec senzațional al amintirilor care se suprapun uneori prea mult cu amintirile mele… Și… Doamne, frumos mai era pe-atunci…! Dar, dincolo de terapia sufletească, pe care o simt (și pentru care nu voi ști îndeajuns a vă mulțumi), mă tot întreb: ce are în compoziție pământul moldovenesc, pentru că de acolo vine acel ceva, care face din unii oameni adevărate valori literare și nu numai… Despre talentul de povestitor, ce să mai spun? Spun doar atât: îmi place poezia, dar, în proză, excelați! Dacă puteți, dacă timpul și sănătatea vă permit,  scrieți, cât mai mult, scrieți! Lectura e o mare încântare, pentru orcine!”

Sunt fericită că am avut prilejul să citesc cele trei cărți.  O felicit din tot sufletul pe doamna Mariana Pâșlea  pentru aceste frumoase realizări pe tărâmul literaturii și o asigur că aștept cu nerăbdare să citesc și alte volume de proză și poezie, semnate de dumneaei.

 

 

 

Facebooktwitterby feather

Despre Eugen DORCESCU

EUGEN DORCESCU BIOBIBLIOGRAFIE Poet, prozator, eseist, traducător din limbile franceză și spaniolă. Membru al Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Timișoara. Doctor în filologie. Născut la 18 martie 1942. Cetățean de onoare al Timișoarei. Căsătorit cu Mirela-Ioana Borchin-Dorcescu, prozatoare, eseistă, membră a Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Timișoara. Premiul „Opera omnia” al Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Timișoara, 2012; Marele Premiu „Sfântul Gheorghe”, la Festivalul internațional de poezie „Drumuri de spice”, Uzdin, Serbia, 2017 etc. Opera (sinteză) – Omul de cenuşă, antologie de autor, ce include cele opt cărți de poezie, apărute între 1972 și 2001, Editura Augusta, Timișoara, 2002; – Biblicele. Include : Psalmii în versuri, Ecclesiastul în versuri, Pildele în versuri, Rugăciunea Regelui Manase în versuri, Editura Marineasa, Timișoara, 2003; – Nirvana. Cea mai frumoasă poezie, ediție critică, ne-varietur, 468 p., realizată de Mirela-Ioana Borchin: Selecție din cele cincisprezece volume anterioare, Biobibliografie și Eseul hermeneutic : Eugen Dorcescu sau vocația vectorială a Nirvanei (150 p.), Editura Eurostampa, Timișoara, 2015; – Elegiile de la Carani, Editura Mirton, Timișoara, 2017; – Sub cerul Genezei, Editura Mirton, Timișoara, 2017; – Agonia caniculei, Editura Mirton, Timișoara, 2019; - Elegías Rumanas, Obra reunida, Selección del autor, Editorial ARSCESIS, La Muela (Zaragoza), Spania, 2020. Traducción y edición crítica: Coriolano González Montañez; Biobibliografía y selección de opiniones críticas: Mirela-Ioana Borchin-Dorcescu. (286 pagini); - Îngerul Adâncului. Pagini de jurnal (1991 – 1998), Ediție îngrijită, Selecție de texte, Prefață și Note de Mirela-Ioana Dorcescu, Editura Mirton, Timișoara, 2020. (537 pagini).