Your message has been sent, you will be contacted soon
Revista Armonii Culturale

Call Me Now!

Închide
Prima pagină » ESEU » Delir cu ciorapi în zeghe și tablouri cu cătușe

Delir cu ciorapi în zeghe și tablouri cu cătușe

Prescripție la ÎCCJ: Parchetul General – SIIJ, instituție defunctă (un vis cu ochii deschiși al încă președintelui României, Klaus Johannis) reținuse vinovăția decapatoarei Laura Codruța Kövesi pentru coordonarea unui grup infracțional organizat și cinci fapte de represiune nedreaptă, însă, Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție a închis dosarul…! Motivarea?! Prescripție…, binecuvântata, providenta prescripție…! Bravo…! Încă o ispravă  demnă de aplauze haștag…!

Să vedem cu ce s-a ocupat procurorul Mihai-Eduard Ilie, cel care nu a infirmat urgiile Codrutei Kövesi dar a făptuit ceva mai eficient – le-a împins morțiș-grăpiș către prescriere și foarte tacticos dumnealui, a închis dosarul, după ce tot el nu a anulat suspiciunea rezonabilă ce-o privește pe decapatoare, din care reiese că ea a săvârșit infracțiunea de constituire a unui grup infracțional, așa cum stabilise SIIJ: „Există bănuiala rezonabilă că procurorul-șef direcție Kövesi Laura Codruța a săvârșit infracțiunea de constituire a unui grup infracțional organizat, prev. de art. 367 alin. 1 si 3 Cod penal, sub forma coordonării, întrucât, pe durata exercitării mandatului de procuror-șef la Direcția Națională Anticorupție, în perioada 2015-2016, a coordonat, prin activitatea efectiv desfășurată, prin ordine și dispoziții (respectiv Circulara nr. 2757/C/2016 din 10.10.2016, prin care a admis posibilitatea audierii pe parcursul urmăririi penale a aceleiași persoane, atât în calitate de martor cu identitate protejată, cât și în aceea de martor cu identitate reală, precum și Ordinul nr. 38 din 25.04.2016, privind adoptarea unor practici unitare în administrarea probelor audio / video la nivelul D.N.A., prin care au fost încălcate dispozițiile art. 143 alin. 2 și 4 Cod procedură penală), grupul infracțional inițiat de procurorii Negulescu Mircea, Onea Lucian Gabriel și ofițerul de poliție judiciară Iordache Mihai Iuliano și la care au aderat procurorii Deaconu Giluela, Răileanu Elena Cerasela, Savu Alfred și ofițerul de poliție judiciară Florea Gabriela, aceștia din urmă acționând, în mod coordonat, în scopul comiterii infracțiunilor de cercetare abuzivă, represiune nedreaptă, influențarea declarațiilor, inducerea în eroare a organelor judiciare, fals intelectual și uz de fals”.

Mai vreți altceva – și nu ne adresăm formațiunilor ardente haștag, că ele decid exclusiv și inflexibil fondul și destinația adevărului total?! Ordonanța procurorului salvamar în apele tulburi ale justiției are dimensiune de profunzime doctrinar stalinistă și poate fi contemplată în toată determinarea urzelilor politice, așa că nu mânjim cu ea nici spațiul scriptic de sub ochii omului cumsecade, nici tihna nervilor săi. Doar ne îngăduim să întrebăm ce și câtă deschidere au vederile haștag furibunde ale celor ce înspre asta nu se uită, dar se autoincită și reacționează foarte irascibil la tot altceva ce se răscroiește pe pasiuni pentru zeghe pe ciorapi și cătușe în tablouri ca echipament de defilare medieval barbară, de purtat de către oricine favorizează excitații haștag.

Iată un exemplu de senzaționalism bulevardier fără niciun fundament, ivit în exterioritatea unei minime cunoașteri a despre ce se vorbește în propoziție…! Nu este tocmai corect a lua acum apărarea lui Mario Iorgulescu, tânărul nefericit, condamnat în faza de apel la 13 ani și 8 luni închisoare cu executare pentru fapte despre care cui nu a auzit încă, nici nu are sens să i-o spunem acum, de vreme ce dovedește că nu l-ar interesa. Însă, haștagilor de oriune v-ați afla, fiți și voi mai atenți când izbucniți ca arși, ca săriți din țâțâni, de parcă vă delectează să apară câte o grozăvie ca să vă asigure combustibil isteric pentru a vă manifesta tribal, irațional, numai și numai de dragul scandalului…! Dar voi, oastea haștag, nu ați văzut, nu ați auzit, nu ați înțeles că nu este vorba aici de judecarea cazului pe fond, de la zero, ci doar în faza apelului? E clar…! Deschideți ochii, ciuliți urechile dacă tot sunteți haștag de profesie, când reclamați ceva, cu toată ura planetară în sânge și oase, când susțineți, apărați din toți plămânii altceva, documentați-vă, bazați-vă pe cauză și mijloace nu pe ipoteze și scop…!

Deci: Mario Iorgulescu nu este exonerat de ceea ce spuneți voi că este, iar rejudecarea își urmează drumul ei nici pe lângă nici contra legii…, avem de așteptat, nu începem cu huo și tio până nu vedem ce drum se croiește cazului acestuia al nefericitului tânăr ce, fără îndoială are a ispăși o condamnare și o va ispăși!

Cu alte cuvinte, dacă luați o pauză de analiză și colocvii de impresii între oameni calmi și sănătoși acolo unde spuneți că dedesubtul frunții nu e o fabrică în insolvență, lăsați-l un pic pe Mario Iorgulescu, că nu este în niciun caz albit de către nimeni și, ca să nu moțăiți senin din lipsă de carnavaluri, aruncați și voi o privire la Koveși, de exemplu. Ia spuneți, voi, haștag, cum e cu doamna ce purta ciorapi în zeghe și decora biroul în tablouri cu cătușe?! De ce nu v-ați aprins ca în cazul lui Mario Iorgulescu și atunci când muza voastră făcea cele mai oculte grozăvii cu batalionul ei obedient și în climatul triumfal al odelor haștag?!

E de înțeles și e în dreptul fiecăruia libertatea la exprimare, într-o patrie democratică protestele sunt libere, dar măcar  să se știe despre ce este vorba în ceea ce se denunță și în ceea ce se revendică. Or, pentru a se ieși în stradă și a se răcni până la epuizare, din motive de justiție, oare nu este normal să spună manifestanții ce lege nu e bună din perspectiva părții lor de adevăr, ce prevede greșit o lege, ce este incorect în funcționarea ei, de ce trebuie schimbată ori oprită în fază de promulgare…, de exemplu, ordonanța aceea pentru care au năvălit haștagii și au cerut chiar și moarte pentru Liviu Dragnea, unde cu ce cuvinte a iritat, despre ce este vorba acolo…, câți dintre haștagi știu să enunțe ordonanța respectivă, că gălăgie au făcut cu miile?! Cum să nu fii de acord cu ceva despre care nu știi nimic?! Cu ce nu sunt de acord, ce anume cer manifestanții decât demisie, pușcărie, moarte?! Pentru ce cer asta, ce, cât, când au furat, cine, când, ce, cât, că se pare că haștagii și garnizoana lor văd numai corupție peste tot înaintea ochilor, doar de partea celorlalți și am și avut doi președinți ce și-au deviat prerogativele din Constituție în program prezidențial de amestec brutal și declarat pe față în funcționarea celorlalte puteri în Stat (amintiți-vă singuri: Petrov, „Antena 3 e aici?”, mormanul de bani, familiarismele cu gaborii interlopi, „I-am ciuruit!”, flota României, eliberarea ostaticilor, aventuri fără număr cu ștaif prezidențial ori de geaca roșie, „guvernul meu”, „PSD”…, „PSD”…, „PSD”…, desființarea SIIJ, ura sălbatică față de PSD și infinite tertipuri de a desființa un partid european legal și legitim…)!

Cam tot așa se întâmplă și acum în ce privește rejudecarea lui Mario Iorgulescu. Au și sărit haștagii și alții ce habar nu au de legi și proceduri sau simulează că nu au habar, abia au așteptat motive să strâmbe Hotărârea ÎCCJ care numai așa cum spun ei nu este…! A greșit fiul fostului fotbalist al Naționalei României și Președinte al Ligii Profesionale de Fotbal, Gino Iorgulescu, este cunoscut acest fapt și nu va fi exonerat de vină, este cert și acest inevitabil final. Dar, ia uitați-vă ce reclamă haștagii: cu totul altceva, doar de dragul senzaționalismului și scandalului în solda cărora se animă…!

Și mai uitați-vă și la Coldea, Kövesi, Dumbravă, Eva, Macovei, Bogdan, Băsescu, Johannis, Udrea, Bica, Lazăr, Zegrean, Stanciu, Marius Iacob, Dumitrescu, Portocală și mulți alții, îi știți prea bine, vă inspiră și le dați apă la moară…! Mai uitați-vă și la acești oameni suboameni…!

(Aurel V. Zgheran)

Facebooktwitterby feather