Your message has been sent, you will be contacted soon
Revista Armonii Culturale

Call Me Now!

Închide
Prima pagină » EVENIMENT » Despre ACHIZIȚIONAREA Enciclopediei scriitorilor romani contemporani de pretutindeni

Despre ACHIZIȚIONAREA Enciclopediei scriitorilor romani contemporani de pretutindeni

Da, vrem nu vrem, „Ora exacta a literaturii romane bate la Chisnau”:
https://luceafarul.net/editorial-ora-exacta-a-literaturii-romane-bate-la-chisinau

Ca bataia de colpot este sau nu suficient de ampla incat sa fie auzita de romani preturindeni este o alta chestiune. De la lnsarea primului meu mesaj pe aceasta tema pana in momentul de fata am fost asaltat cu replici, din care rezulta ca putini din e-prietenii mei aveau cunostinta de aparitia la Chisinau a Enciclopediei scriitorilor romani contemporani de pretutindeni, cu atat mai putin de includerea lor in lucrare. In sfarsit, mi s-a dat si am transmis lista, pe care o atasez  din nou. Cum precizam, sunt destule nume care nu se regasesc pe lista – si nu numai din randul nostru, cei inca in curs de afirmare, ci inclusiv din randul marilor oameni de litere contemporani noua. Continuand dialogul cu Dl. Traian Vasilcau am primit suficiente clarificari, astfel incat sunt in masura sa vin cu urmatoarele detalii.

  1. Lucrarea este inceputa inca din anul 2008, ceea ce a iesit de sub tipar dupa un deceniu fiind primul din cele doua volume proiectate; sunt sperante ca volumul II sa apara in 2021. Lucrarea este elborata pe baza principiului „propriei viziuni a scriitorilor” aflati in viata pe parcursul deceniului 2008-2018. In acest sens au fost invitati (prin scrisori si e-mailuri) sa se prezinte un numar de 3000 de scriitori, din care au raspuns la invitatie doar 1146. Explictia cred ca este suficienta, celor ce nu au primit invitatia initiala neramanandu-le altceva de facut decat sa nu rateze volumul secund. Dupa cum precizeaza Dl. Acad. Cimpoi in articolul de pe link, in enciclopedie este binevenit „orice scriitor care are câteva cărți, este activ, văzut, citit,indiferent dacă este sau nu membru al uniunilor de creație, societăților literare etc.”.
  1. Pentru cei ce vor sa intre in posesia lucrarii se precizeaza ca aceasta contine 1.200 de pagini (2 Kg),costul unui exemplar fiind de 60 Euro (300 Lei) plus transportul.
  1. In ceea ce priveste plata si livrarea, iata cateva detalii de interes:

„Atenție mare!!! Poșta Moldovei ia pentru expediere  20 de euro în avans pentru țările UE  și 25–pentru SUA, Canada, Israrel și Australia, și nu are ramburs internațional.

Prin orașele din România, pe unde  trec autocarele noastre, expedierea costă cîțiva roni ( 2, 5 euro de Volum).

Avem cursa autocar Chișinău-București, Chișinău-Iași, Chișinău-Cluj, Chișinău-Timișoara etc., și Cartea poate fi expediată fără probleme, numai că nu mai mult de 5 exemplare într-o mașină. Nu locuim în România, deocamdată, iar trecerea vămii cu o asemenea Lucrare se taxează.

Încercăm să organizăm o primă lansare la Iași, pentru 4 aprilie. Va fi primul episod al trecerii prin vămi a mai multor exemplare.

De acest precedent depind și alte lansări – la Cluj-Napoca, de pildă sau la București, unde am primit solicitări în acest sens.

Banii se transferă de la orice bancă, prin programul Ria Money Transfer, IntelExpress, Unistream ori Western Union, pe numele meu, în R. Moldova.

 

Asadar, aveti (la Cc) adresa de e-mail a D-lui Traian Vasilcau, in situatia ca doriti sa achizitionati lucrarea va puteti adresa personal domniei sale. Oricum, daca va binevoi sa-mi transmita si adresa postala sau contul bancar unde sa fie trimisi banii v-o voi comunica. Chiar daca plata se va efectua anticipat, cred ca e bine sa asteptam sa se clarifice aspectele legate de „trecerea prin vami a mai multor exemplare”, astfel incat cheltuielile cu transportul sa fie reduse la maximum.

Cu pretuire, tuturor,

Marian Ilie

Facebooktwitterby feather