Your message has been sent, you will be contacted soon
Revista Armonii Culturale

Call Me Now!

Închide
Prima pagină » UMOR » SCHITE » Dorel SCHOR: SCHIŢE UMORISTICE (31) – FEISBUC !

Dorel SCHOR: SCHIŢE UMORISTICE (31) – FEISBUC !

Voi începe cu o mărturisire: toţi prietenii mei au cont pe feisbuc ( „facebook”… pentru cei care cauta nod in papura!). Asta nu ar trebui să schimbe cu nimic relaţiile dintre noi, dar în fapt, ne vedem tot mai rar. De ce? Pentru că eu nu am feeisbuc. Au încercat mai toţi să mă lămurească, mi-au explicat ce avantaje formidabile are procedura, ce posibilităţi nelimitate de cunoaştere oferă, ce domenii necunoscute deschide, ce mulţi prieteni noi mi-aş putea face… Nu au reuşit să mă convingă!

Nu sunt eu omul să stau în casă, să privesc ore întregi ecranul mic, să renunţ la legătura directă de la om la om. Iar prieteni noi, cunoştinţe interesante, mai degrabă stabileşti prin contact direct şi nu fiind prietenul prietenului unui prieten de care n-ai habar. Tot ce se poate face pe feisbuc se poate realiza mult mai uşor comportându-te absolut normal. De exemplu, într-o zi am ieşit pe strada, am intrat la un supermarket şi m-am adresat unui domn simpatic care stătea la coadă la una din casse şi se scobea paşnic cu un chibrit între măsele.

 – Fiica mea a ieşit premiantă în clasa patra, i-am spus.

 – Felicitările mele… Stai la coadă.

Exact ca pe feisbuc. M-am instalat în spatele lui şi imediat a venit o femeie grasă în urma mea. I-am spus acelaş lucru. Nu mi-a răspuns, dar a trecut discret la o altă casieriţă. Perfect. Ce… la fesbuc toţi îţi răspund?

În zilele următoare m-am adresat numai unor necunoscuţi cu aer de intelectuali. Le-am arătat instantanee din armată şi fotografii de la nunta socrilor mei, le-am spus părerea mea despre situaţia internaţională şi am făcut unele sugestii apropo de scăderea şomajului şi de dieta de slăbire care trebuie asociată exerciţiilor fizice. În altă zi, în autobuz, am discutat despre preţul petrolului şi acţiunea de deratizare iniţiată de primării, legătura dintre acestea şi al-qaida. Le-am povestit despre Luculus, câinele nostru şi vaccinurile pe care trebuie să le facă periodic. Nu toată lumea a fost de acord cu mine, dar tocmai aceasta dă farmec unui colocviu de nivel.

Feisbucul îţi dă posibilitatea să-ţi faci prieteni noi? Poate că prieteni este un cuvânt exagerat, dar în orice caz amici, cunoştinţe, relaţii da, pot spune că am reuşit peste poate. Şi încă dintre oameni cu pregătire specială, medici de la staţia de salvare şi psihiatri, poliţişti de la ordinea publică şi alţi oameni în uniformă…

 

Dorel SCHOR

Tel Aviv, Israel

26 martie 2015

Facebooktwitterby feather
Etichete: