Your message has been sent, you will be contacted soon
Revista Armonii Culturale

Call Me Now!

Închide
Prima pagină » MUZICA » Dragoș Gh. Ungureanu: MUZICA ESTE LIMBA PASIUNII ȘI A TALENTULUI

Dragoș Gh. Ungureanu: MUZICA ESTE LIMBA PASIUNII ȘI A TALENTULUI

Muzica se învață de mic pentru a fi bine înțeleasă și apoi exprimată. Desigur școala are rolul ei în formarea unui muzician, dar cel mai important este ca, cu timpul să începi a te exprima singur și să devii un artist unic.
     Comunicarea între muzicieni și lumea înconjurătoare este MUZICA. Momentul când începi să cânți la un instrument sau să scrii muzică (să compui) începe bucuria de a te exprima. Cum spunea muzicologul francez Jules Combarieu “muzica este arta de a gândi cu sunete”, deci să te ridici deasupra cuvintelor și să-ți lași ideile sa fie conduse de suflet și de Talent, să se înalțe mai sus de orice cuvânt. Atunci ești marcat de iubire, frumos, nostalgie și sensibilitate interioară transmițând stări emoționale cu totul deosebite. Un muzician învață mult din cunoștințele științei muzicii, dar în același timp el are nevoie și de literatură, filosofie, psihologie și nu în ultimul rând de experiența vieții cu toate urcușurile și coborâșurile ei. Când muzicienii interpretează sau scriu muzică se observă o libertate interioară bazată pe multă învățătură, inteligență și talent. Compoziția și interpretarea este o etapă creatoare cu o contribuție proprie esențială la desăvârșirea unei opere muzicale.
      Cunoașterea de sine atât în cazul interpretului cât și al compozitorului este drumul pe care îl parcurge cunoștința în voința ei de cunoaștere și care de fapt este un drum al sufletului ce se clarifică în spirit. Drumul cunoașterii de sine este presărat cu îndoieli și dispare în scepticism; iar drumul muzicianului este un drum al experimentelor pe care le traversează pe tot parcursul vieții.
“Muzicienii nu se pensionează, ei se opresc din cântat atunci când muzica nu mai face parte din ei”. spunea Louis Armstrong
Articol scris de Dragoș Ghe. Ungureanu
11.01. 2019
Brasov
Facebooktwitterby feather