Your message has been sent, you will be contacted soon
Revista Armonii Culturale

Call Me Now!

Închide
Prima pagină » JURNAL » ECATERINA CHIFU: INVITAȚIE LITERARĂ

ECATERINA CHIFU: INVITAȚIE LITERARĂ

INVITAȚIE LITERARĂ

 

Dragă Ecaterina

 

M-am întors în România unde vreau să desfăşor, printr-o filială a fundaţia mele „Eminescu”, aceeaşi activitate ca în Spania.

Am publicat în revista „Hyperion” apărută la Madrid, editată de mine, multe creaţii ale poeţilor români. Ea are ca obiectiv promovarea poeţilor din estul Europei.

Deoarece am găsit ediţia în spaniolă a unei cărţi a d-lui poet Coman Şova care a avut mare succes în Spania, îi voi cere permisiunea ca să-i public poezii şi în paginile revistei mele.

Am aflat că este licenţiat al Facultăţii de Filologie a Universităţii din Bucureşti(1960). A fost secretar literar al Teatrului „Barbu Delavrancea” din capitală(1962-l965), secretar general de redacţie la revista Amfiteatrul(1965-l972), apoi la revista România liberă(1972-l974) şi redactor-şef adjunct la revista Magazin(1974-l986). A colaborat la revistele: România literară, Contemporanul, Luceafărul, Cronica, Tomis, Flacăra. A fost comentator publicist la România liberă. Se afirmă ca poet prin volumele:„Astrul nimănui”(1970) şi „Marival”(1970). A devenit apoi redactor-şef adjunct la revista Magazin(1975-1986).

Aici, a realizat şi o serie de interviuri cu personalităţi ale vieţii ştiinţifice. A treia carte de poezii, „Cuvinte de reazem”, a fost publicată în 1977. A scris scenariu filmului „Ora zero”, inspirat de dialogurile cu cei cunoscuţi când realiza „Cronica orei zero” la radio.

Este fondatorul revistei de cultură „Bucureştiul literar şi artistic” pe care o apreciez foarte mult.

În volumul „Paharul cu îngeri” publicat în română, apoi în ediție bilingvă română-franceză a adunat multe din creaţiile poetice, volumul fiind foarte apreciat. Te felicit pentru realizarea traducerii în limba franceză.

Ştiu că tu ai mulți prieteni scriitori şi te rog să mă ţii la curent cu viaţa literară actuală, căci vreau să-i rog şi pe alţi scriitori să publice din creaţiile dumnealor în revista „Hyperion” ce se va citi şi online.

De aceea, te invit şi pe tine să-mi trimiţi poezii, eseuri, maxime, fragmente de roman, piese de teatru, să fii o colaboratoare permanentă a revistei.

Sper că vei veni în tabăra de creaţie artistică ce o voi deschide anul viitor în „Ţara Luanei”.

Te îmbrăţişez cu drag

Eugenia Mariana Semenciuc

Ecaterina Chifu – Cronici Culturale

Facebooktwitterby feather