Your message has been sent, you will be contacted soon
Revista Armonii Culturale

Call Me Now!

Închide
Prima pagină » ANIVERSĂRI » ECATERINA CHIFU: VERNISAJ LA RÂMNICU SĂRAT

ECATERINA CHIFU: VERNISAJ LA RÂMNICU SĂRAT

Azi, la muzeul Octavian  Moșescu din Râmnicu Sărat, a avut loc vernisajul expoziției d-nei pictorițe Stela Garștea Filip, din Chișinău. Acest eveniment a adunat mulți iubitori de artă din oraș. Medalionul de artist a oferit tablouri care prin cromatică și mesaj au impresionat pe toți, pictorița având ca sursă de inspirație natura și corpul uman. Dragostea artistei pentru oameni este evidentă prin expresivitatea chipurilor expuse: femei tătăroaice, africane, orintale ș.a. Nudurile nu au nimic frivol, căci ele sunt îmbrăcate în lumini și culori, ca o reflectare a naturii, în concordanță cu luminile interioare ale figurilor imortalizate pe pânză. Pe mine m-au impresionat și imaginile din natură(grădina Moșescu plină de trandafiri, dar mai ales peisajele marine). Din aceste pânze se observă bucuria cu care se dăruie pictorița prin creațiile sale, fericirea produsă de actul creator, fericirea oferită celorlalți.

Participând la vernisaj, mi-am dat seama că artiștii cuvântului și cei ce excelează în arta plastică au trăiri asemănătoare, deși trăiesc în locuri diferite, redând imagini ce le-au perceput la fel: de exemplu cerul mov deasupra mării, așa cum l-am descris eu în viitoarea mea carte dedicată mării, în curs de apariție. M-am bucurat de acest vernisaj și am promis pictoriței un exemplar din cartea scrisă de mine:Râmnicu Sărat, dragostea mea, să cunoască mai bine orașul trandafirilor, al teilor parfumați, al arborilor de mătase care înfrumusețează orașul devenit mai important prin faptele culturale ce au loc aici și prin oamenii săi valoroși.

În cuvântul meu eu am făcut o invitație într-o tabără de creație din Țara Luanei, în munții Buzăului ce va găzdui scriittori, pictori, sculptori, artizani etc.

Ecaterina Chifu – Cronici culturale

Facebooktwitterby feather