Your message has been sent, you will be contacted soon
Revista Armonii Culturale

Call Me Now!

Închide
Prima pagină » EVENIMENT » FASCINAȚIA ETERNULUI FEMININ. ALEXANDRU DARIDA: FEMEIA- ENIGMĂ, MIRACOL SUPREM ȘI MISTER

FASCINAȚIA ETERNULUI FEMININ. ALEXANDRU DARIDA: FEMEIA- ENIGMĂ, MIRACOL SUPREM ȘI MISTER

➡️FASCINAȚIA ETERNULUI FEMININ. ALEXANDRU DARIDA: FEMEIA- ENIGMĂ, MIRACOL SUPREM ȘI MISTER⬅️

▶️8 MARTIE, ziua în care, peste tot în lume, este sărbătorită FEMEIA: mamă, soră, soție, iubită și fiică.

▶️FEMEIA, mereu sursă de inspirație și muză pentru artiști plastici, scriitori și poeți, este surprinsă și de artistul plastic ALEXANDRU DARIDA în lucrările sale. Iar despre FIGURILE FEMININE din creațiile artistului plastic, criticul de literatură și artă CLAUDIA MOSCOVICI, afirmă: ⏩Figurile sale feminine misterioase, eterice, par transpuse dintr-un loc și un timp îndepărtat. Un timp în care feminitatea era asociată cu magia, misticismul și spiritualitatea. Ușoare, înaripate, aurii și strălucitoare ca icoanele religioase, împodobite cu flori și coroane precum zeițele clasice, femeile lui Alexandru Darida sunt fantasme alegorice care ne populează fanteziile și visele copilăriei⏪

▶️La propunerea 🔹 Satu Mare Media🔹, artistul plastic născut la Satu Mare și stabilit de peste 35 de ani în Statele Unite ale Americii, la CHICAGO, a descris FEMEIA și FASCINAȚIA ETERNULUI FEMININ:

⏩FASCINATIA ETERNULUI FEMININ perpetuează principiul frumuseții exterioare și interioare, precum și al dragostei și sacrificiului.

Emil Cioran spunea:”Femeia este muzica rătăcită în carne”

De-a lungul secolelor, FEMEIA a fost omagiată și idealizată de artiști, poeți, scriitori, filozofi și muzicieni. Cu toate acestea, nimeni nu a reușit să-i dezlege misterul care o învăluie.

Aș putea să o numesc enigmă, miracol suprem, mister, dar ori de câte ori ajung la capătul cuvintelor, la indicibil, încep să pictez LĂSÂND CULORILE și stările transcendentale SĂ DESCHIDĂ noi orizonturi, prelungind percepția fiziologică, ea fiind în strânsă legătură cu întregul sistem senzorial.

FEMINITATEA ESTE O STARE DE SPIRIT și nu se limitează la frumusețea exterioară. Ea depășește eticheta de a fi fragilă, dimpotrivă, EA POATE să fie sensibilă, dar în același timp puternică și triumfătoare⏪

 

🔹MEDITAȚIE – ulei pe pânză, 90 cm x60cm. Painting by ALEXANDRU DARIDA

Facebooktwitterby feather