Your message has been sent, you will be contacted soon
Revista Armonii Culturale

Call Me Now!

Închide
Prima pagină » EVENIMENT » Frate, aștept un volum de poeme în word. Bilingv contracost simbolic. (ANUNT UMANITAR – POETUL BAKI IMERI ARE NEVOIE DE AJUTOR)

Frate, aștept un volum de poeme în word. Bilingv contracost simbolic. (ANUNT UMANITAR – POETUL BAKI IMERI ARE NEVOIE DE AJUTOR)

ANUNT UMANITAR – POETUL BAKI YMERI ARE NEVOIE DE AJUTOR

Un confrate ziarist albanez ne semnaleazà: „Umanitatea este strălucirea spiritului uman. Stindardul afirmării literaturii române în limba albaneză, are nevoie de ajutor. Reamintind figura renescentistului Nicolae Nacio, cu care l-am identificat pe acest poet, constat că dedicarea lor națională, precum și suferințele și sacrificiile lor sunt identice. Baki  Ymeri sufără de sărăcie în capitala României, acolo unde strălucește românismul și albanismul. Singur, trăieşte în condiții grele: fără salariu, fără pensie, fără nici-un venit. În plus, animat de voința extraordinară de a afirma valorile naționale ale românilor și albanezilor, nu are puterea de a spune public că se confruntă cu o viață nenormală!  De ce?

Nu reușeşte să plătească diferitele cheltuieli zilnice (chiria garsonierei, lumina electrică, datoriile la vecini, prieteni). Discret din fire, iată, nu are tăria de a spune celor din preajmă acest adevăr. Nu spune că nu are televizor ori telefon performant, dar nici bani pentru a repara acoperișul prin care-i plouă în odaie. Oricum, pe acest om nu ar trebui să-l lăsăm să sufere pentru că este datoria noastră în față umanității! De ce merită sprijinul nostru?

Deoarece acest suflet de obârșie româno-albaneză, a afirmat cultura noastră în limba sa maternă, a sensibilizat relațiile româno-aromâno-albaneze, a tradus peste 100 de poeți români în limba albaneză, a sacrificat viața pentru un ideal sacru” – spune confratele ziarist în mesajul sàu. Text scris în albaneză adaptat pe româneşte de #MarilenaLicăMaşala

*****

Poetul trăieşte în Bucureşti. Este şi un talentat traducător. Poate fi căutat direct, pe pagina lui Facebook, ori prin Uniunea Scriitorilor din România ori prin intermediul redactorilor-şefi ai revistelor la care a colaborat, din care amintesc două reviste în care condeiele ni s-au intersectat: „Oglinda literară” din Focşani, fondată de scriitorul Gheorghe Neagu, ori revista „Poezia”, fondată la Iaşi de scriitorul Cassian Maria Spiridon, redactor-şef fiind scriitorul Marius Chelaru. Pentru orice informație, mă puteți întreba şi pe mine, fireşte, AICI, prin messenger. Mulțumiri!

#deTeiu #Bakiu #BakiYmeri #poetiromâni #poetialbaneziînRomânia #GheorgheNeagu

Facebooktwitterby feather