Your message has been sent, you will be contacted soon
Revista Armonii Culturale

Call Me Now!

Închide
Prima pagină » EVENIMENT » GALA FESTIVALULUI INTERNAȚIONAL CONCURS PENTRU TINERET GAVRIIL MUSICESCU, EDIȚIA a III – a.

GALA FESTIVALULUI INTERNAȚIONAL CONCURS PENTRU TINERET GAVRIIL MUSICESCU, EDIȚIA a III – a.

            Șapte zile pline de emoție, de muzică alături de personalități ale vieții culturale și ale muzicii corale, am trăit zilele acestea la Iași, orașul celor șapte coline. Acolo unde marele muzician de înaltă pregătire și dirijor Gavriil Musicescu  ajunge Director al Conservatorului din Iași unde a inițiat acțiuni menite să contribuie la educarea muzicală a publicului larg.

            Ziua cea mai specială a fost duminică 5 iulie, la Teatrul Național Vasile Alecsandri, una dintre clădirile reprezentative ale culturii în Iași, unde a avut loc Gala – Festivalului Concurs Coral Internațional pentru Tineret Gavriil Musicescu, ediția a III – a. Seara minunată a Galei ne-a oferit un cuvânt de binecuvântare din partea Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, Mitropolit al Moldovei și Bucovinei, iar debutatul muzical cu un recital extraordinar al uneia dintre cele mai prestigioase formații de muzică corală din România și nu numai, Corul Național de Cameră Madrigal dirijat de Doamna Anna Ungureanu.

            Pe scenă au mai urcat câștigătorii celor 5 secțiuni de concurs desfășurate în cadrul Festivalului și învitații speciali ai acestei seri și anume: Corul de copii Radio București dirijat de Domnul Voicu Popescu, Formația de muzică psaltică Byzantion condusă de Adrian Sârbu, Corul Psaltic Tronos dirijat de Protopsalt Arhidiacon Mihail Bucă.

Gala s-a încheiat cu prezenta unor invitați speciali Corul de Cameră Preludiu dirijat de Maestrul Voicu Enăchescu.

Pe lângă invitații de seamă care ne-au încantat cu vocile lor minunate, pe scena teatrului Național Vasile Alecsandri, au urcat și Doamna Ivancea Mihaela Prof. Univ. Dr, Consilier Județean, Domnul Gabriel Harabagiu, Director Casa Studenților și Consilier Local, Domnul Daniel Mătăsaru, Viceprimarul Municipiului Iași, Domnul Victorel Lupu, Vicepreședinte al Consiliului Județean Iași, Domnul Cătălin Jeckel, Director Editura Doxologia a Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, Domnul Liviu Brătescu, Directorul Ateneului din Iași și Consilier Județean, Domnul Sorin Avram Iacoban, Deputat și Prof. Univ. Dr Gheorghe Duțică de la Universitatea de Arte George Enescu Iași, pentru a înmâna premii și plachete.

            Deasemenea invitații speciali care au făcut parte din comisiile de jurizare  ale celor 6 secțiuni de concurs, au fost prezenți în sală. Aceștia au fost: la secțiunea de concurs pentru Corurile de copii: Doamna Anna Ungureanu, dirijoarea Corului Național de Cameră Madrigal, Doamna Elena Marian, Președinta Asociației Naționale Corale din Republica Moldova, Domnul Voicu Popescu, Dirijorul Corului de copii Radio București; la secțiunile Coruri de Licee cu profil musical și Seminarii Teologice, Coruri ale Universităților de Muzică și Facultăților de Teologie și Coruri de tineri amatori, care nu studiază în școli cu profil muzical: Andrea Angelini, Profesor, Dirijor și Observator al Federației Internaționale a Muzicii Corale Rimini, Italia, Maestrul Voicu Enăchescu, Președinte al Asociației Naționale Corale din România și Dirijorul prestigioasului Cor de Cameră Preludiu, Conf. Univ. Dr. Ioan Golcea de la Universitatea Națională de Muzică București, Prof Dr. Mstyslav Yurcenko de la Universitatea Națională Kiev – Ucraina. Domnul Adrian Ardeleanu, Director al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Iași și Domnul Prof. Univ. Dr. Nicolae Gâscă de la Universitatea de Arte George Enescu Iași iar la secțiunile Formații de muzică psaltică categoria studii liceale și studii universitare, membrii comisiei de jurizare au fost: Conf. Univ. Dr. Nicolae Gheorghiță de la Universitatea Națională de Muzică din București, Asistent Dr. Adrian Sârbu de la Universitatea de Arte George Enescu Iași și Prof. Antonios Aetopoulos de la Universitatea din Atena, Grecia.

            Cu mulțumirile de riguoare acestora le-a fost înmânată o plachetă din partea Asociației Iubire și Încredere pentru efortul pe care l-au făcut de a fi prezenți la Festivalul muzicii corale desfășurate la Iași.

            Gala Festivalului Concurs Coral Internațional pentru Tineret Gavriil Musicescu, ediția a III – a, a putut fi urmărită și în direct pe TVR Iași, TVR + și pe canalul de youtube al acestora.      Prezentatorii acestei minunate Gale au fost Director Festival Concurs Coral Internațional pentru Tineret Gavriil Musicescu, Doamna Dirijor Dr. Daniela Doroșică și Domnul Cătălin Sava.

Facebooktwitterby feather