Your message has been sent, you will be contacted soon
Revista Armonii Culturale

Call Me Now!

Închide
Prima pagină » Fără categorie » George PETROVAI: Marile și îndreptățitele așteptări ale românilor de la noul Parlament

George PETROVAI: Marile și îndreptățitele așteptări ale românilor de la noul Parlament

                     

                                                Marile și îndreptățitele așteptări ale românilor

                                                                       de la noul Parlament

În afară de membrii și simpatizanții în cărți ai partidelor, câți dintre români au încredere în politica dâmbovițeano-postdecembristă? Păi cum poți să mai ai încredere în cea care a pus România pe butuci (peste 1200 de întreprinderi distruse sau vândute la preț de fier vechi, agricultura decapitată, transporturile demantelate etc.), care a dus la sapă de lemn grosul trăitorilor pe aceste meleaguri și a așezat pe umerii lor o datorie externă de circa 100 miliarde dolari, care a pus pe roate procesul de ciocoizare și a alungat din țară peste patru milioane de români, care încurajează furtișagurile, nedemnitatea, minciuna, înșelătoria și falsa cultură, respectiv toate formele de antiromânism, pentru a putea vinde pe ascuns și la bucată întreaga țară?!

Tot așa, ce încredere poți să ai în partide și politica lor de haram, când liderii acestora anunță că s-au descotorosit de oamenii cu probleme, iar listele pentru parlamentare sunt pline de megapenali precum Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu sau Victor Ponta, de penali mai puțin faimoși și de nenumărați penali în devenire?! Că de, vorba ceea, peștele de la cap se-mpute…

Revenind la ale nostre, să trecem în revistă așteptările românilor de la nou-vechiul Parlament, așteptări care, fie vorba între noi, mai au de…așteptat până vor fi onorate întrucâtva:

1)Înșiși parlamentarii să respecte legile pe care le produc pe bandă rulantă, să conștientizeze odată și odată că nimeni nu-i deasupra legii și să bage la căpățâni că referendumul sau plebiscitul reprezintă voința poporului, adică esența democrației. Ei cred că prin reducerea numărului parlamentarilor la 466, noi îndată vom uita de prelungita ofensă generată prin ignorarea rezultatului referendumului din 2009? Nici vorbă. Cu acea memorabilă ocazie pentru (ne)democrația noastră originală, peste 80% dintre alegătorii prezenți la urne au cerut restrângerea imediată (vasăzică de la alegerile din 2012!) a Parlamentului la o singură cameră, cu maximum 300 de membri!

2.Schimbarea Constituției în conformitate cu voința poporului român. În noua Constituție să fie limpede precizat statutul politic al României (republică prezidențială sau parlamentară, nicidecum actuala struțo-cămilă semiprezidențială), președintele să nu mai fie jucăria atotputernicului Parlament, iar magistrații de la Curtea Constituțională (C.C.) și Înalta Curte de Casație și Justiție (Î.C.C.J.) să nu mai fie desemnați prin înțelegeri politice, ci să fie aleși pe buletinele de vot. Atunci șansele de imparțialitate din partea acestora vor spori simțitor.

3.Elaborarea în acest mandat a unui nou Cod Penal, în care să se stipuleze clar și concis, adică fără posibilitatea răstălmăcirii, că toate averile dobândite pe căi nelegiuite vor fi integral confiscate. Firește, baza de calcul-apreciere în cazul politicienilor și funcționarilor publici o va constitui Declarația de avere completată și semnată de primii la intrarea în politică, de ceilalți la angajare.

Sighetu Marmației,                                                                                   George PETROVAI

7 nov. 2016

 

                             

 

 

Facebooktwitterby feather