Your message has been sent, you will be contacted soon
Revista Armonii Culturale

Call Me Now!

Închide
Prima pagină » ArtCronica » Gheorghe A. STROIA – Note de privitor: LAURENȚIU MIDVICHI

Gheorghe A. STROIA – Note de privitor: LAURENȚIU MIDVICHI

LAURENȚIU MIDVICHI s-a născut în 1979, în Tulcea, este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, absolvent al Universității Naționale de Artă din București, Secția Artă Murală, clasa profesor Viorel Grimalschi (2002). A organizat 9 expoziții personale de pictură și grafică, în țară și în străinătate și este prezent în peste 20 de expoziții de grup; lucrările sale se află în colecții publice și particulare din România, Germania, Statele Unite, Franța, Spania, Norvegia, Bulgaria, Grecia, Portugalia, Peru, Italia și Australia. Un artist de mare talent și vocație, cu o simbolistică aparte.

Un artist care înțelege prin culoare, o forță extraordinară de a exterioriza trăiri și sentimente latente, de a converti viziuni în adevărate regaluri, de a se apropia, prin har de condiția omului, și în mod special, a artistului, într-o lume gata să acuze, înainte de a asculta, de a devora, înainte de a înțelege. Impactul major al pânzelor pictorului tulcean, îl vor avea asupra degustătorului artei moderne lucrările din cadrul expoziției Captiv în LABIRINT, o serie de picturi enigmatice insinuând plutirea, zborul, decorporalizarea, trecerea în planurile alternative ale realității, imixtiunea în suprareal, tușele conturând nuduri, armonizate și proporționate într-un spectacol al simțurilor.

Existența în pictura midvichiană a unor elemente organice insinuante denotă latura puternic psihanalitică, introversiunea prin artă, a creatorului. Cu o nuanță ușor nostalgică, timpul este manifest prezent în cromaticile speciale, unele dintre ele amintind nașterea, altele împreunarea, altele angoasele contemporane. Predominanța galbenului, ocrului, argintiului și tușelor insistente de lumină, accentuează senzația de solaritate, de astral, de renaștere a universului printr-un sâmbure de culoare.

Creații aparent paradoxale, mimetism, regii extrasenzoriale, panorame ample, secvențe cvasi-violente, toate acestea fac din operele sale, reverberații artistice memorabile, ce merită a fi căutate. Un tânăr de excepție, cu un talent aparte, al cărui viitor promite să completeze panteonul artiștilor români contemporani, cu noi destine ilustre.

Veniți la HOTEL SELECT din Tulcea, să vedeți câteva dintre tablourile tânărului artist tulcean de geniu – LAURENȚIU MIDVICHI, în cadrul expoziției organizate la parterul hotelului.

Facebooktwitterby feather
Etichete: