Your message has been sent, you will be contacted soon
Revista Armonii Culturale

Call Me Now!

Închide
Prima pagină » EVENIMENT » Gheorghe PĂUN: ZIUA REVISTEI „CURTEA DE LA ARGEŞ”, SÂMBĂTĂ 8 AUGUST 2015

Gheorghe PĂUN: ZIUA REVISTEI „CURTEA DE LA ARGEŞ”, SÂMBĂTĂ 8 AUGUST 2015

Deja tradiţie, prima dintre Zilele Municipiului Curtea de Argeş este dedicată revistei de cultură Curtea de la Argeş. Va fi sâmbătă 8 august, cu un program extrem de atrăgător.

Sesiunea de dimineaţă se va desfăşura în Sala Mare, recent renovată, a Centrului de Cultură şi Arte „George Topîrceanu”, cu începere de la ora 10.00. Corul „Semănătorii”, din comuna Bieşti, raionul Orhei, din Basarabia, dirijat de Ştefan Caranfil, va deschide manifestarea, iar încheierea ei o va face Corul local, „Orfeu” (dirijor Alexandru Ionescu).

Între cele două „paranteze muzicale”, un moment de vârf: conferinţa „Destinul României”, susţinută de Călin Georgescu, expert în dezvoltare durabilă, printre altele, preşedintele Centrului European de Cercetare al Clubului de la Roma, din Viena, Austria.

Va recita poezie de autori de pe cele două maluri ale Prutului actriţa Ninela Caranfil, o mare prietenă a Argeşului, va cânta la nai şi la alte instrumente româncuţa de nici zece ani Mădălina Lupu, din Cepari. Nu va lipsi arta plastică: la fel ca în ultimii ani, Dan Tudor Truică ne prezenta ediţia 2015 a expoziţiei colective itinerante „Atitudini contemporane”.

De la ora 16.00, în Sala de Consiliu a Primăriei municipiului va începe un „salon de carte”, la care vor fi prezentate pe scurt în jur de 20 de volume ale colaboratorilor revistei, începând cu traducerea autobiografiei celebrului politolog Johan Galtung, din care mai multe capitole au apărut deja în revistă. Cartea este realizată de Editura Tiparg, cea care tipăreşte şi revista, şi este numărul 4 din seria „Biblioteca Revistei Curtea de la Argeş”.

Vor fi prezenţi un mare număr de colaboratori ai revistei, din Ţară şi din Basarabia. Desigur, întâlnirea este deschisă tuturor iubitorilor de cultură, din oraş şi de pretutindeni. Ea contează şi ca întâlnire a Clubului Revistei pe luna august.

–––––––––-

Acad. Gheorghe PĂUN

Redactor şef al revistei „Curtea de Argeş”

Curtea de Argeş

5 august 2015

Facebooktwitterby feather