Your message has been sent, you will be contacted soon
Revista Armonii Culturale

Call Me Now!

Închide
Prima pagină » ANIVERSĂRI » 31 August - Ziua Limbii Române » În Spania, românii și străinii sărbătoresc împreună Ziua Culturii  și Ziua Eminescu

În Spania, românii și străinii sărbătoresc împreună Ziua Culturii  și Ziua Eminescu

În Spania, românii și străinii sărbătoresc împreună Ziua Culturii  și Ziua Eminescu

———-

Ziua Culturii Naționale și aniversarea a 171 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu sunt celebrate și în Spania.Românii vor sărbători aceste evenimente românești  împreună cu invitați străini,iubitori  ai culturii noastre.

Institutul Cultural Român de la Madrid prezintă spectacolul „Nu credeam să-nvăț a muri vreodată”, o producție a Teatrului Regina Maria din Oradea, regia artistică Emil Sauciuc.

Spectacolul de poezie,muzică și dans va fi difuzat în format digital pe rețelele de socializare ale ICR Madrid (pagina de Facebook, contul YouTube, Twitter) ,vineri, 15 ianuarie a.c., de la ora 19.00 (ora Spaniei),cu subtirare în limba spaniolă.

“Am vrut să fac un spectacol mult mai deosebit decât în ceilalţi ani, dedicat poetului nostru drag. Va fi unul complex, în care vor apărea îndrăgostiţii din poeziile lui Eminescu, dar şi stări ale sale. Unul dintre personaje, Dansatoarea, va fi chiar spiritul lui Eminescu. Pentru mine, Eminescu este ca un medicament.”, a declarat regizorul Emil Sauciuc, la premiera spectacolului.

Tot cu acest prilej, absolvenți ai cursurilor de limba română, sesiunea octombrie-decembrie 2020, vor recita în limba română o poezie sau o strofă de Mihai Eminescu, materialele video fiind difuzate tot pe rețelele de socializare ale ICR Madrid, se precizează in comunicatul de presă.Institutul Cultural Român-ICR , condus de președintele interimar Mirel Taloș,lansează astăzi 20 de  proiecte culturale online ,acasă și în reprezentantele din peste 17 țări, sarbătorind astfel creativitatea românească,Ziua Culturii Naționale și aniversarea a 171 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu.

Marin MIHAI,corespondent Spania

——-

În Spania, românii și străinii sărbătoresc împreună Ziua Culturii și Ziua Eminescu

 

15/01/2021 18:31

Facebooktwitterby feather