Your message has been sent, you will be contacted soon
Revista Armonii Culturale

Call Me Now!

Închide
Prima pagină » Fără categorie » Invitație participare la Premiul Literar Internațional “UNIȚI PENTRU LEGALITATE”, Ediția a 5-a

Invitație participare la Premiul Literar Internațional “UNIȚI PENTRU LEGALITATE”, Ediția a 5-a

Dragi scriitori români , vă aduc în atenţie noul proiect al Premiului Literar Internațional

“UNIȚI PENTRU LEGALITATE”

5-a Ediție
Vă prezint regulile de participare în limba română şi aşteptăm minunatele dumneavoastră opere 🇦🇩 🇮🇹

SECȚIUNEA SPECIALĂ PENTRU AUTORII ROMÂNI

Organizează cea de-a

ACADEMIA RAFFAELE VIVIANI

De ce acest premiu?
Acest premiu naște din experiențele pe care le-am trăit eu , le-am simțit pe propria- mi piele . M-am născut și am crescut la Casoria în anii 70,° am avut o viață dificilă în trecut , dar astăzi scriu și promovez „Cultura legalității”. De fapt, acest premiu este organizat cu onoare și profesionalism, de când am început să particip la concursuri literare în 1985, la doar 18 ani, și am acumulat ani de experiență în acest sector, datorită căruia încerc să aduc premiul la cel mai înalt nivel.
Am înființat proiectul gândindu -mă la marii eroi Falcone și Borsellino ; a sutelor sau miilor de femei care au fost și încă mai sunt victime ale feminicidului;
Pentru mulți dintre tinerii care -si pierd viața din cauza drogurilor; victimelor Holocaustului; copiilor expuși riscului; celor care poartă uniformă în fiecare zi pentru a ne onora , pentru a ne apăra țara și
libertatea.
Cred cu fermitate în evoluția socială la care sunt martor. Cred că în lumea aceasta mai există o picătură de adevăr ,de forță care poate salva ceea ce avem mai de preț . Cu acest gând și cu această dorință am ideat acest Premiu, pentru a da voce iubitorilor artei scrisului de : poezie, naratiune ,ficțiune, jurnalism , iar în operele dumnealor vor putea descrie că lumea este încă frumoasă, că viața trebuie prețuită,și că doar prin scris putem transmite toate aceste valori.
Scrisul a fost și salvarea și evoluția mea, care nu m-a dus către o universitate, dar m-a făcut să descopăr că încă mai există speranță în lume: să nu renunț niciodată!.
Președinte al Premiului
Francesco Gemito

REGULI DE PARTICIPARE:
Autorii români pot participa cu poezii și narațiuni edite sau inedite. (Chiar și cu opere premiate în alte concursuri, dar care nu au fost premiate cu primele trei locuri).

Art. 1) POEZIE ȘI NARATIUNE
Se participă cu lucrări inspirate din tema: legalitate și justiție. Autorii își pot aminti de una dintre multele victime nevinovate ale mafiilor sau pot spune povești despre: bulism, feminicid, trafic de droguri, escrocherie,violenta împotriva copiilor, poluarea mediului, rasism, discriminare, înșelăciune, prostituție, drepturile omului și a păcii în lume. În plus, ei pot onora pe cei din slujba sănătății, forțelor de ordine, protecția civilă, voluntarii, care au gestionat situația Covid 19 actuală încă.
Tinerii pot trimite, de asemenea, cu jurnale, sau scrieri despre cum trăiesc și cum se simt în această societate și dacă , mai cred în viitor și în evoluția socială.
Secțiunea A – Poezie în limba română cu temă obligatorie (Vezi Art. 1)
Se participă cu doua poezii scrise in limba romana si traduse în limba italiană. Lungime maximă: 45 versuri (Format Word A4 – font: Times new Roman 12).
Secțiunea B – Naratiune inedită care nu a mai fost publicată sau premiată
Se poate participa trimițând un text in limba romana, ca nu a mai fost publicat . Lungime maximă: 6 cartele (word A4 format pagini – font: Times new Roman 12 – si tradus în limba italiană).
Secțiunea C – Poezie românească cu tematică liberă
Se poate participa cu maximum două poezii in limba romana si traduse in limba italiană. Lungime maximă: 45 versete. (Format Word A4 – font: Times new Roman 12).
Toate lucrarile , vor fi trimise in limba romana , cu traducere in limba italiana
Art. 2) MODALITATE DE TRIMITERE
Operele nepublicate, vor fi trimise într-un singur document ,care să includă : numele, prenumele, vârsta, orașul, adresa de e-mail, care vor fi trimise la această adresă de poștă electronică:
info@accademiaraffaeleviviani.it nu mai târziu de 10 iulie 2021.
Pentru a facilita activitatea Secretariatului, vă rugăm să nu așteptați ultimele zile pentru trimiterea lucrărilor dumneavoastră și vă mulțumim pentru colaborare valoroasă.
Art. 3) TAXE DE PARTICIPARE (Euro 10,00 per ogni sezione)
Trimiteți această sumă pe:
postepay Evolution n. 5333 1711 2227 7110 – IBAN IT20K3608105138252199152204
Intestata pe numele Gemito Francesco, Codul fiscal: GMTFNC67D03B990G
sau prin Western Union i Internazionali: BIC/SWIFT (BankIdentifierCode) BPPIITRRXXX
Art. 4) PREMII
Vor fi premiați primii 14 finaliști ai fiecărei secțiuni.
Trofee; Cupe; Plăci. Diplome cu motivația juriului pentru fiecare câștigător al premiului.

Art. 5) CEREMONIA DE PREMIERE
Ceremonia de premiere va avea loc vineri/sâmbătă 22/23 noiembrie 2021 la o unitate din provincia Napoli. (Locația exactă unde se va desfășura ceremonia de premiere va fi comunicată cu 30 de zile înainte de eveniment).
Câștigătorii acestei editii vor anunțați cu 60 de zile înainte de spectacolul de premiere.
Nu se acordă rambursarea cheltuielilor prevăzute pentru finaliști.

Art. 6) JURIUL

Mihaela Talabà
Daniela Forcos
Emanuele Zambetta
Giovanni Monopoli
Preşedinte

Facebooktwitterby feather