Your message has been sent, you will be contacted soon
Revista Armonii Culturale

Call Me Now!

Închide
Prima pagină » Exegeze » IOANA COȘOVEANU  BANNER: SOLFEGII ŞI ECOURI PE TIPSIA SINGULARITĂŢII (Nicolae Vălăreanu Sârbu – În amiaza tăcerii)

IOANA COȘOVEANU  BANNER: SOLFEGII ŞI ECOURI PE TIPSIA SINGULARITĂŢII (Nicolae Vălăreanu Sârbu – În amiaza tăcerii)

               În acest nou volum În amiaza tăcerii, al poetului Nicolae Vălăreanu Sârbu poemele sunt gândite, ajustate și asamblate pe un plus de subtilități și de sonorități dirijate să întretaie și apoi să anuleze asperitățile aridităților cotidianului imediat. Profund situată în momentele de maximă inspirație, firea impetuoasă a poetului găsește lesne căile prin care să elimine din complexul proces al creației impuritățile abstractului, locurilor comune, stângăciilor, limbajului gazetăresc, ori a filierelor modelelor consacrate.

                   În prezenta carte În amiaza tăcerii, poetul reconstituie sugestiv fizionomia criptică a naturii sale căutătoare, scormonitoare fără a prăbuși discursul liric în bâlbâieli, figuri caricaturale, expresii elevate ori cantonari în logica strânsă a paradoxului emiterii unor amestecuri (combinații) de platitudini tolerate, etajate acceptat pe tipsia de ecouri a singulariății ca pe un manunchi de solfegii descriptive, pale. Realitatea este că, în acest volum poetul expune vederii noastre insolitul unei evoluții lirice fabulos articulată, com-primată în esențe, mirosuri și sarje savuroase de ironie prin care se primenește versul, vindecându-se de prăbușire, epuizare, relatare abuzivă, fapte secundare, întâmplări, glume ori jocuri fără finalitate literară. Spun asta ca numărul limitat de critici literari competenți, autentici, apți să repereze de timpuriu scriitori merituoși prin mediile literare și intelectuale ale provinciei să devină mesagerii deslușirii acestor autori, ca în balanța simetriilor literatura scrisă în aceste zone să nu mai apară ca superficial dezbătută și cunoscută.

                  Pentru înseninarea și relaxarea inimilor recomand, în orice moment de răgaz să lecturați acest nou volum semnat de poetul Nicolae Vălăreanu Sârbu.

                                   IOANA COȘOVEANU  BANNER

Bucureşti 2017

Facebooktwitterby feather