Your message has been sent, you will be contacted soon
Revista Armonii Culturale

Call Me Now!

Închide
Prima pagină » CONCURSURI » IUBIREA CA O POEZIE – INVITAȚIE DE PARTICIPARE

IUBIREA CA O POEZIE – INVITAȚIE DE PARTICIPARE

ATENȚIE! ANUNȚ IMPORTANT PENTRU TOȚI CREATORII DE POEZIE!

INVITAȚIE DE PARTICIPARE!

Dragi prieteni!

„Iubirea ca o poezie” ne-a unit în anul 2019 într-o inimă unică, bătând la unison, pe meleaguri buzoiene. Ziua de 26 octombrie va rămâne în inimile noastre ca Ziua Iubirii.
Iată că, în 2020, Asociația Liga Scriitorilor Filiala Buzău, prin preşedintele ei, Elena Căpăţînă, World Poets Association, prin preşedintele Trandafir Sîmpetru şi Marilena Răghinaru, membru LSR, Filiala Buzău, membru World Poets Association, organizează Ediţia a II-a a Concursului „Iubirea ca o Poezie” !
Având experiența anului trecut privind eforturile organizatorilor, ale coordonatorului acestui concurs, ale creării volumului, dar și ale participanților, am hotărât ca regulile să fie relaxante.
Cerințele concursului:
1. Fiecare participant va trimite fix 3 poezii: două închinate iubirii sau dorului (de soţ/soţie, iubit/iubită, părinți, bunici, fiu/fiică, nepot/nepoată, soră/frate, o floare, un copac, un anotimp, iubirii divine etc.), la alegerea fiecăruia acestea putând fi scrise, fie în versul clasic, fie în versul alb și o a treia poezie, scrisă obligatoriu în versul clasic, în rimă, ea putând fi un imn, o odă, o poezie patriotică, în general, închinată iubirii sau dorului de patrie, de neam, de glie, de limba strămoşească, sau închinată eroilor martiri ai neamului românesc, unui eveniment important din istoria României, de asemenea la alegerea fiecărui concurent. Fiecare poezie trebuie să se încadreze în limita a maxim 25 versuri pentru poeziile scrise versul clasic sau 25 de rânduri pentru cele scrise în versul alb.
2. Cele trei poezii se vor trimite într-un singur document şi vor fi scrise în New Times Roman, font 12, obligatoriu cu diacritice şi corectate, pe adresa de email a conducerii Asociației Liga Scriitorilor Filiala Buzău: elenacapatina1956@gmail.com !
3. Sunt acceptate poeziile publicate în antologii sau reviste, poezii care apar pe Internet sau poezii postate pe Facebook.
4. Vor fi respinse poeziile publicate în volume de autor sau cele premiate (trofee, premii, menţiuni, premii speciale ale juriului, diplome de merit sau de excelenţă) la alte concursuri de acest gen.
5. Vor fi respinse poeziile înscrise la prima ediție „Iubirea ca o poezie” 2019.
6. Poate participa orice autor de poezie din ţară, indiferent de vârstă, se pot înscrie toți concurenții care au participat la prima ediție. Fac excepție cei doi câștigători ai trofeelor de la prima ediție, întrucât aceștia vor avea un cuvânt de spus la jurizare. Această tradiţie va fi păstrată şi la ediţiile viitoare.
7. Componenţa juriului va fi total diferită comparativ cu cea de anul trecut!
8. Poeziile vor fi trimise juriului cu un cod secret, numele autorilor dezvăluindu-se după terminarea calculării mediilor și stabilirii poeziilor care vor fi premiate.
9. Vor fi descalificate poeziile postate pe paginile personale de socializare numai în cazul în care apare și menționarea că sunt înscrise în concurs.
10. Vor fi înscrise în concurs și vor fi trimise spre jurizare doar poeziile trimise cu respectarea condițiilor de la punctul 2.
11. Înscrierile la concursul „Iubirea ca o poezie” vor începe la data de 01/09/2020 şi se vor termina pe 15/10/2020 !
12. Se vor acorda următoarele premii:
– două trofee: unul pentru poezia de dragoste, celălalt pentru poezia patriotică;
– Premiile I, II, III, menţiuni;
– Premii speciale ale juriului şi ale revistelor literare;
– Premiul Ligii Scriitorilor Filiala Buzău;
– Premiul World Poets Association;
– Premiului Special Marin Ifrim (vom păstra tradiția !)
13. Toate poeziile care vor întruni un punctaj corespunzător vor fi publicate într-o antologie de poezie contemporană românească. Preţul va fi comunicat ulterior, în funcție de numărul de pagini și numărul de exemplare.

Vă dorim mult succes, multă inspiraţie şi vă aşteptăm cu drag !

Facebooktwitterby feather